Το Brexit έριξε την τιμή των Louis Vuitton -Πόσο φθηνότερες είναι οι τσάντες στο Λονδίνο - iefimerida.gr

Το Brexit έριξε την τιμή των Louis Vuitton -Πόσο φθηνότερες είναι οι τσάντες στο Λονδίνο

Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί το Λονδίνο να είναι μία από τις ακριβότερες τουριστικές πόλεις, άλλα πλεόν είναι σίγουρα ο παράδεισος όσων γυναικών λατρεύουν τα επώνυμα προϊόντας και κυρίως τις τσάντες Louis Vuitton.

Σύμφωνα με έρευνα της Deloitte, ρούχα και αξεσουάρ διάσημων σχεδιαστών έχουν πια χαμηλότερη τιμή στην Βρετανία από οπουδήποτε αλλού.

Το Brexit έριξε την τιμή των Louis Vuitton -Πόσο φθηνότερες είναι οι τσάντες στο Λονδίνο | iefimerida.gr 0

Αυτό συμβαίνει εξαιτίας της πτώσης της αξίας της στερλίνας μετά το Brexit, πράγμα το οποίο ενισχύει την αγοραστική δύναμη των τουριστών. Η λίρα, δηλαδή, έχει μειωθεί περισσότερο από 17% έναντι του δολαρίου από τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με την έρευνα, η όποια έγινε για λόγο της Wall Street Journal,η ίδια τσάντα Louis Vuitton (σε δολάρια) κοστίζει 802 δολάρια στο Λονδίνο, 850$ στο Παρίσι, 970 $ στην Νέα Υόρκη και 1,115$ στην Κίνα.

«Η περίοδος οικονομικής προσιτότητας μετά το Brexit αποδεικνύεται ελκυστική για τους τουρίστες, καθώς το 50% των αγορών προϊόντων πολυτελείας στην Βρετανία γίνεται από αυτούς», δήλωσε ο ειδικός Νικ Ποπ στο BBC.

Επιπλέον, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, οι τουρίστες που επισκέφτηκαν την Μεγάλη Βρετανία τον Ιούλιο άγγιξαν τον αριθμό των 3,8 εκατομμυρίων - έως και 2% περισσότεροι από τον ίδιο μήνα το 2015 και σπατάλησαν συνολικά εκεί 2,5 δισ. λίρες.

Ο υπεύθυνος μάρκετινγκ στο εμπορικό κέντρο Westfield, Μιφ Ράιν, ανέφερε στο BBC, ότι ο αριθμός των τουριστών στα εμπορικά κέντρα αυξάνεται χρόνο με το χρόνο με το 70% των ίδιων να φεύγουν από τα μαγαζιά με γεμάτες σακούλες.

Το Brexit έριξε την τιμή των Louis Vuitton -Πόσο φθηνότερες είναι οι τσάντες στο Λονδίνο | iefimerida.gr 1

«Αυτό στο οποίο καταλήξαμε είναι ότι οι Κινέζοι τουρίστες κάνουν τις περισσότερες αγορές από μεγάλους οίκους», πρόσθεσε.

«Τον Αύγουστο, οι κινεζικές δαπάνες σε εμπορικά κέντρα ήταν μέχρι και 53% πάνω, σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2015», είπε ο Ράιαν

Η έρευνα καταλήγει πως το το 64% προϊόντων πολυτελείας είναι πιο φθηνά στην Βρετανία απ΄ όπου οπουδήποτε αλλού, χωρίς να σημαίνει αυτό πως αυτή η μείωση θα έχει διάρκεια. Πάντως οι ειδικοί αναμένουν και άλλους οίκους να προσαρμοστούν στην νέα πραγματικότητα και να αλλάξουν τον τιμοκατάλογό τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βρετανία louis vuitton Brexit
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ