Βίντεο: Η στιγμή της εισβολής του Ρουβίκωνα σε υποκατάστημα της Attica Bank - iefimerida.gr

Βίντεο: Η στιγμή της εισβολής του Ρουβίκωνα σε υποκατάστημα της Attica Bank

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βίντεο από την εισβολή των μελών του Ρουβίκωνα χθες το απόγευμα στα κεντρικά γραφεία της Attica Bank, στην οδό Ομήρου, στο κέντρο της Αθήνας, δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα ανέβηκαν στον 2ο όροφο και κρέμασαν πανό, ενώ σε ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, σχετικά με την εισβολή τους στα γραφεία της Attica Bank, καταφέρονταν εναντίον της κυβέρνησης και της τράπεζας.

«Ο κύκλος είναι γνωστός και ατέρμονος, μνημόνια που ακολουθούνται από δάνεια, δανεικά που είτε αποπληρώνουν παλαιότερα δάνεια είτε δίνονται στους τραπεζίτες με το πρόσχημα της διάσωσης των τραπεζών. Απ' ότι φαίνεται στη διαδρομή των κεφαλαίων, άνοιξε μια καινούρια κάνουλα, εκείνη της Attica Bank, και την άνοιξε η κυβέρνηση για προφανείς λόγους. Την ίδια χρονική στιγμή που το λαϊκό εισόδημα μπαίνει στη λαιμητόμο, οι εξουσιαστές δεν έχουν κανένα δίλημμα, παρά ανερυθρίαστα και σκανδαλωδώς υποστηρίζουν τη δική τους τράπεζα.

»Δίλημμα όμως δεν έχουμε ούτε εμείς, είτε συστημικές είτε μη συστημικές, οι τράπεζες ως βασικός πυλώνας του καπιταλισμού υπάρχουν για να στηρίζουν οικονομικά τον καπιταλισμό, τη διαπλοκή και την εκμετάλλευση. Όπως είπε και o Μπρέχτ, "Τι είναι η ληστεία μιας τράπεζας μπροστά στην ίδρυσή της;».

Υπενθυμίζουμε ότι η αστυνομία είχε προχωρήσει σε 18 προσαγωγές, το βράδυ όμως οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ρουβίκωνας Attica Bank Βίντεο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ