Σταθάκης: Σενάρια επιστημονικής φαντασίας τα περί Grexit - iefimerida.gr

Σταθάκης: Σενάρια επιστημονικής φαντασίας τα περί Grexit

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την δική του απάντηση για τα δημοσιεύματα στον ξένο Τύπο που επαναφέρουν το ενδεχόμενο ενός Grexit έδωσε ο υπουργός ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης και ξορκίζοντάς τα μίλησε για "σενάρια επιστημονικής φαντασίας".

Σε συνέντευξή του στον Real fm, αναφέρθηκε στη διάσταση απόψεων ΔΝΤ-Ευρωπαίων στο θέμα του χρέους λέγοντας: "το χάσμα παραμένει. Θα είναι μία περίοδος που θα ληφθούν αποφάσεις μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου. Οι θέσεις μας είναι γνωστές. Περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις πως θα διαμορφωθούν".

Στο σημείο αυτό, χαρακτήρισε τα περί grexit "σενάρια επιστημονικής φαντασίας", λέγοντας πως "η Ελλάδα έχει έναν οδικό χάρτη. Το 2017 είναι έτος που όλοι προσδοκούν επιστροφή στην ανάπτυξη", σχολιάζοντας ότι θα έχει παρά μόνο διαδικαστικές αξιολογήσεις "και γι ' αυτό το αποκαλώ σενάριο επιστημονικής φαντασίας".

Ο ίδιος, τόνισε πως η κυβέρνηση κάνει θεσμικές παρεμβάσεις και μεταρρυθμίσεις ( όπως η αδειοδότηση επιχειρήσεων), προσφέρει τα χρηματοδοτικά εργαλεία και προχωρά σε συμφωνίες με την επενδυτική τράπεζα της Ευρώπης. Σε ό,τι αφορά δε στη ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος, ανέφερε πως αυτή εξαρτάται από : τη διαχείριση των κόκκινων δανείων, την ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση (με το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και της συζήτησης για το χέρσο,) και τα χρηματοδοτικά εργαλεία από την Ευρώπη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιώργος Σταθακης grexit ανάπτυξη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ