Πρόσφυγες συνέλαβαν τον Σύρο τρομοκράτη που έψαχνε η γερμανική αστυνομία [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Πρόσφυγες συνέλαβαν τον Σύρο τρομοκράτη που έψαχνε η γερμανική αστυνομία [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο φωτογραφίες αποκαλύπτουν πως τελικά έφτασε η γερμανική αστυνομία στα ίχνη του 22χρονου Σύρου πρόσφυγα Τζαμπέρ Αλμπακρ για τον οποίο είχε εξαπολύσει ένα διήμερο ανθρωποκυνηγητό καθώς ήταν ύποπτος για τρομοκρατική επίθεση.

Σε αυτές φαίνεται ο 22χρονος δεμένος χειροπόδαρα με καλώδια να κάθεται σε έναν καναπέ σε ένα διαμέρισμα στη Λειψία. Σύμφωνα με πληροφορίες στο διαμέρισμα διέμεναν Σύροι τους οποίους συνάντησε σε σιδηροδρομικό σταθμό μέσω μίας εφαρμογής για τη διαμονή προσφύγων.

Τον Αλμπακρ τον είχαν ήδη αναγνωρίσει από τις φωτογραφίες που είχε δώσει στη δημοσιότητα η αστυνομία για να τον εντοπίσει, και έτσι τον κάλεσαν σπίτι τους, όπου και τον έδεσαν πριν καλέσουν την αστυνομία.

Πρόσφυγες συνέλαβαν τον Σύρο τρομοκράτη που έψαχνε η γερμανική αστυνομία [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Από τις φωτογραφίες πάντως προκύπτει ότι ο Αλμπακρ είχε ξυρίσει το κεφάλι του ώστε να μην αναγνωριστεί και να διαφύγει.

Πρόσφυγες συνέλαβαν τον Σύρο τρομοκράτη που έψαχνε η γερμανική αστυνομία [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1

Όλα ξεκίνησαν την Παρασκευή όταν η γερμανική υπηρεσία εσωτερικών πληροφοριών, η οποία παρακολουθούσε τον Αλκμπάρ για κάποιο χρονικό διάστημα, συνέστησε στην αστυνομία του Τσέμνιτς να τον συλλάβει καθώς είχε πληροφορίες ότι ο 22χρονος ετοιμαζόταν να διαπράξει άμεσα τρομοκρατική επίθεση.

Οι δυνάμεις ασφαλείας εισέβαλαν στο διαμέρισμά του νωρίς το Σάββατο το πρωί, όμως τους ξέφυγε. Στο σπίτι του εντόπισαν μια σημαντική ποσότητα εκρηκτικών, περίπου ένα κιλό χημικών καθώς και πυροκροτητές, αλλά και εργαλεία το οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή βομβών, σύμφωνα με την εφημερίδα Suddeutsche Zeitung.

Ο άνδρας στο όνομα του οποίου είχε νοικιαστεί το διαμέρισμα συνελήφθη επίσης καθώς θεωρείται συνεργός του Αλμπάκρ, ενώ την Κυριακή οι αρχές συνέλαβαν στο Τσέμνιτς ένα ακόμη πρόσωπο που συνδέεται με τον νεαρό Σύρο.

Ο ύποπτος είναι ένας αιτών άσυλο ο οποίος έφτασε στη Γερμανία τον Φεβρουάριο του 2015, πολλούς μήνες πριν από τη μεγάλη εισροή προσφύγων στη χώρα. Τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς δόθηκε στον Αλμπάκρ το καθεστώς του πρόσφυγα. Μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν ότι συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος, μέλη του οποίου τον είχαν εκπαιδεύσει στην κατασκευή και τη χρήση εκρηκτικών.

Αυξάνονται οι εκκλήσεις να τιμηθούν οι τρεις Σύροι

Αυξάνονται σήμερα οι εκκλήσεις στη Γερμανία να τιμηθούν οι τρεις Σύροι «ήρωες» που βοήθησαν τις αρχές να συλλάβουν τον συμπατριώτη τους, ο οποίος φέρεται να σχεδίαζε να εξαπολύσει τρομοκρατική επίθεση εναντίον ενός αεροδρομίου στο Βερολίνο.

Μετά τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, η οποία χαιρέτισε την πράξη τους, βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού εξήραν τις πράξεις των τριών ανδρών που οδήγησαν τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα τις αστυνομικές αρχές στη σύλληψη του Τζαμπρ Αλμπάκρ, εκτιμώντας ότι πρέπει να λάβουν τον Σταυρό Αξίας, την ανώτατη διάκριση με την οποία μπορεί να τιμηθεί ένας πολίτης στη Γερμανία.

«Οι νεαροί άνδρες το αξίζουν», δήλωσε ο σοσιαλδημοκράτης Γιοχάνες Καρς μιλώντας στην εφημερίδα Bild. «Αυτό που έκαναν αποδεικνύει τον πιο βαθύ σεβασμό προς τους Γερμανούς οικοδεσπότες τους (...) Είναι υποδειγματικό», εκτίμησε ο βουλευτής του SPD.

Ο Γιούργκεν Κλίμκε, βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), εξέφρασε επίσης την άποψη ότι οι τρεις νεαροί αξίζουν τον Σταυρό Αξίας. Θα ήταν «ένα ισχυρό μήνυμα (...) προς τον γερμανικό λαό και τους πρόσφυγες. Η αναγνώριση, η ευγνωμοσύνη και το θάρρος, αξίζουν τον κόπο», είπε στην Bild.

Η γερμανική εφημερίδα μάλιστα αναρωτιέται μήπως οι «ήρωες» αυτοί αξίζουν να «γίνουν Γερμανοί πολίτες».

Οι εκκλήσεις αυτές γίνονται την ώρα που οι λαϊκιστές της δεξιάς κερδίζουν συνεχώς σε δημοτικότητα, κυρίως τονίζοντας τους κινδύνους που εκπροσωπούν οι 890.000 αιτούντες άσυλο που έφτασαν στη χώρα το 2015.

Οι τρεις άνδρες έχουν γίνει διάσημοι και σε ομάδες προσφύγων στο Facebook: «Αλάχου Άκμπαρ, ο Θεός είναι ο μέγιστος! Κανείς να μην πει ότι όλοι οι πρόσφυγες είναι τρομοκράτες», γράφει ένας χρήστης του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης.

Φωτογραφίες: Daily Mail

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ