Το γαλάζιο ταγιέρ αλά Τζάκι Κένεντι της Μίντλετον που γοήτευσε τους Ολλανδούς [εικόνες] - iefimerida.gr

Το γαλάζιο ταγιέρ αλά Τζάκι Κένεντι της Μίντλετον που γοήτευσε τους Ολλανδούς [εικόνες]

Φωτογραφία: AP Photo/Peter Dejong
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πρώτη της σόλο επίσκεψη στο εξωτερικό πραγματοποίησε η Κέιτ Μίντλετον, σύζυγος του πρίγκιπα Ουίλιαμ, που έφτασε την Τρίτη στην Ολλανδία, όπου παρέμεινε για μία ημέρα, σε μια επίθεση γοητείας του Λονδίνου στη μετά Brexit εποχή.

Η δούκισσα του Κέιμπριτζ παρακάθισε καταρχάς σε ένα γεύμα με τον βασιλιά της Ολλανδίας Βίλεμ Αλεξάντερ στη βασιλική κατοικία στο Βάσεναρ, προάστιο της Χάγης.

Το γαλάζιο ταγιέρ αλά Τζάκι Κένεντι της Μίντλετον που γοήτευσε τους Ολλανδούς [εικόνες]  | iefimerida.gr 0

«Καλωσήρθατε, καλωσήρθατε, χαιρόμαστε που σας βλέπουμε!»: με αυτές τις λέξεις υποδέχθηκε την Κέιτ ο Ολλανδός μονάρχης. Η δούκισσα του Κέιμπριτζ είναι άλλωστε το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας που επισκέφθηκε τη χώρα του σε διάστημα 3 ετών.

Κατόπιν η πάντα κομψή δούκισσα επισκέφθηκε το μουσείο τέχνης Mauritshuis, στην καρδιά της Χάγης όπου θαύμασε 22 πίνακες Ολλανδών ζωγράφων τους οποίους δάνεισε η «British Royal Collection» για τις ανάγκες της εν λόγω έκθεσης.

Εκεί την υποδέχθηκε η διευθύντρια του μουσείου Έμιλι Γκορντένκερ, ενώ η Κέιτ σταμάτησε για λίγο την ξενάγηση στους χώρους του μουσείου για να συνομιλήσει με παιδιά που κρατούσαν σημαίες της Ολλανδίας και της Βρετανίας.

Το γαλάζιο ταγιέρ αλά Τζάκι Κένεντι της Μίντλετον που γοήτευσε τους Ολλανδούς [εικόνες]  | iefimerida.gr 1

Η επίσκεψη συνεχίστηκε με τη συνάντησή της στην κατοικία του Βρετανού πρέσβη με μέλη ενός ινστιτούτου που ασχολούνται με την αντιμετώπιση των προβλημάτων ψυχικής υγείας και του εθισμού.

Αργότερα η σύζυγος του πρίγκιπα Ουίλιαμ μετέβη στο λιμάνι του Ρότερνταμ, νοτιοδυτικά, για να δει από κοντά ένα κοινοτικό πρόγραμμα που εφαρμόζεται κατά το οποίο παρέχονται δημόσιοι χώροι στους ντόπιους και τα παιδιά.

Κι ενώ η βρετανική εφημερίδα Daily Mail θεωρεί την Κέιτ Μίντλετον «το μυστικό όπλο της Βρετανίας» προς τις ευρωπαϊκές χώρες ενόψει της αποχώρησης της χώρας της από την ΕΕ, η ίδια πραγματοποίησε αυτήν την επίσκεψη μία ημέρα μετά το τετ α τετ της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζα Μέι με τον Ολλανδό ομόλογό της Μαρκ Ρούτε.

Το γαλάζιο ταγιέρ αλά Τζάκι Κένεντι της Μίντλετον που γοήτευσε τους Ολλανδούς [εικόνες]  | iefimerida.gr 2

Ο επικεφαλής της ολλανδικής κυβέρνησης δήλωσε ότι «είναι καλό να εκμεταλλευτούμε τον χρόνο να ανταλλάξουμε ιδέες».

«Μετά την απόφαση υπέρ του Brexit από τη Βρετανία, βρισκόμαστε σε άγνωστα εδάφη» πρόσθεσε.

Μόλις τον περασμένο μήνα ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ είχε προειδοποιήσει ότι η απόφαση της Βρετανίας να εγκαταλείψει την ΕΕ είχε προκαλέσει μεγάλη αβεβαιότητα στην Ευρώπη και ενδεχομένως απώλειες θέσεων εργασίας στην Ολλανδία.

Πηγή φωτογραφιών: AP Photo/Peter Dejong

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κέιτ Μίντλετον Ολλανδία Brexit
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ