Θρασύτατη επιστολή Γκρουέφσκι σε Σαμάρα - iefimerida.gr

Θρασύτατη επιστολή Γκρουέφσκι σε Σαμάρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Πρόσκληση-πρόκληση» μέσω επιστολής απηύθηνε στον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Νικολά Γκρουέφσκι. Στο κείμενο ο κ. Γκουέφσκι ζητά συνάντηση με τον κ. Σαμαρά το «συντομότερο δυνατόν», σε τόπο και χρόνο επιλογής του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αφορμή για την αποστολή της επιστολής, το κείμενο της οποίας δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, αποτέλεσαν σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της γειτονικής χώρας οι «ανακριβείς φήμες που εμφανίστηκαν τις προηγούμενες μέρες σε μερίδα των ελληνικών μέσων ενημέρωσης, ότι δήθεν δεν υπήρξε πρόσκληση ή προσπάθεια για συνάντηση με εσάς στη διάρκεια του Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που πραγματοποιήθηκε στη Μασσαλία στις 7 και 8 Δεκεμβρίου».

Με τη συνάντηση, σημειώνει ο κ. Γκρουέφσκι, «νομίζω ότι θα μπορούσε να υλοποιηθεί η δέσμευση για τη συνέχιση του διαλόγου επί ουσιαστικών θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος και παράλληλα θα ήταν δυνατόν να συμβάλλουμε στις προσδοκίες για κοινή ευημερία και στην οικοδόμηση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και κατανόησης».

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων υπογράμμιζε τη σημασία που έχει για τη χώρα του η ευρωατλαντική ενσωμάτωση, η συνεπής εφαρμογή της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 καθώς και «η εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στην εκκρεμότητα της ονομασίας με τη χώρα σας. Η πρόοδος μιας χώρας της περιοχής αναφορικά με την ενσωμάτωσή της στις ευρωατλαντικές δομές θα έχει ιδιαίτερη σημασία για τη σταθερότητα, την ευημερία και την ώθηση της περιοχής στο σύνολό της».

Στη Νέα Δημοκρατία χαρακτηρίζουν την επιστολή επαίσχυντη και προσβλητική όχι μόνο για το πρόσωπο του κ. Σαμαρά αλλά και της χώρας. Μέχρι αργά χθες στη Λεωφόρο Συγγρού έκριναν πως η θρασύτατη επιστολή δεν χρήζει καν απάντησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ