Ακύρωσε την επίσκεψη στο Παρίσι ο Πούτιν - Εξαιτίας των συζητήσεων για τη Συρία - iefimerida.gr

Ακύρωσε την επίσκεψη στο Παρίσι ο Πούτιν - Εξαιτίας των συζητήσεων για τη Συρία

Φωτογραφία: POOL/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την επίσκεψή του στο Παρίσι, την επόμενη εβδομάδα, ακύρωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν δεν πρόκειται να βρεθεί στο Παρίσι την επόμενη εβδομάδα, ούτε θα συναντήσει τον πρόεδρο της Γαλλίας ή την καγκελάριο της Γερμανίας για συνομιλίες σχετικές με τη συριακή κρίση, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Ο πρόεδρος έλαβε την απόφαση να ακυρώσει την επίσκεψή του», είπε ο εκπρόσωπος της ρωσικής Προεδρίας. «Ο πρόεδρος σημείωσε παράλληλα ότι είναι έτοιμος να επισκεφθεί το Παρίσι σε χρόνο ο οποίος θα διευκολύνει και τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ», κατέληξε.

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο «υπήρχαν επαφές μεταξύ Κρεμλίνου και Ελιζέ σήμερα το πρωί για να προταθεί στον κ. Πούτιν συνάντηση με θέμα τη Συρία, αλλά ακύρωσε όλα τα γεγονότα, όπου ο πρόεδρος Ολάντ θα μπορούσε να συμμετάσχει», δήλωσε η πηγή και πρόσθεσε:

«Ως απάντηση σε αυτή την πρόταση, η Ρωσία ανέφερε πως θα η προγραμματισμένη επίσκεψη της 19ης Οκτωβρίου θα αναβληθεί».

#BREAKING French presidency says Putin wants to postpone visit to Paris

Ο Ρώσος πρόεδρος θα επισκεπτόταν το Παρίσι για να εγκαινιάσει έναν νέο Ορθόδοξο καθεδρικό ναό και αλλά και να παραστεί σε ρωσική εικαστική έκθεση.

Ο Φρανσουά Ολάντ, από την πλευρά του, έκρινε πως αυτή ήταν η κατάλληλη ευκαιρία να προγραμματίσει συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ώστε να τεθεί επί τάπητος το ζήτημα της Συρίας.

«Εάν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφασίσει ότι ο Ρώσος πρόεδρος θα έρθει, δεν θα είναι για να ανταλλάξουν φιλοφρονήσεις, θα είναι για να πουν αλήθειες, για να τερματισθεί αυτό που γίνεται εκεί κάτω (στη Συρία) και για να δώσει στη Ρωσία να καταλάβει ότι έχει πάρει έναν επικίνδυνο δρόμο», δήλωσε εχθές ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας στο δίκτυο France Inter.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ