Σκέψεις για συνταξιοδότηση των ανώτατων δικαστών μετά τα 67 -Αφορά τη Βασιλική Θάνου - iefimerida.gr

Σκέψεις για συνταξιοδότηση των ανώτατων δικαστών μετά τα 67 -Αφορά τη Βασιλική Θάνου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους της ηγεσίας των ανωτάτων δικαστηρίων είχε ένα ακόμη αντικείμενο συζήτησης, εκτός των μισθολογικών.

Την παράταση του ορίου ηλικίας των ανώτατων δικαστών, παρά το γεγονός ότι το Σύνταγμα ορίζει ρητά ότι η αποχώρηση τους πρέπει να γίνει με την συμπλήρωση του 67ου έτους...
Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την συνάντηση με τον Α. Τσίπρα, η κ. Θάνου ενημέρωσε για το θέμα αυτό ανώτερους δικαστές, σημειώνοντας ότι η στάση του πρωθυπουργού στο θέμα της παράτασης του ηλικιακού ορίου ήταν θετική.

Το θέμα έχει ήδη αρχίσει να συζητείται στα πηγαδάκια των δικαστών, αλλά και στους κόλπους των συνδικαλιστικών ενώσεων, με αντιδράσεις, αφού όπως λένε πολλοί δικαστές, η συνταγματική επιταγή είναι σαφής για αποχώρηση στα 67 και πως οποιαδήποτε αλλαγή με νόμο θα συνιστά ανατροπή.

Όπως είπε ωστόσο η κ. Θάνου, το θέμα της παράτασης βρίσκει σύμφωνους πολλούς δικαστές, ενώ ενημέρωσε τον πρωθυπουργό και για την ευρωπαϊκή συνθήκη, δηλαδή για το τι ισχύει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπου οι δικαστές δεν έχουν όριο ηλικίας.

Μάλιστα, όπως είπε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου το 67ο έτος έχει οριστεί για την προστασία των δικαστών, ώστε να μην μπορεί κανείς να τους διώξει νωρίτερα. Το αντίθετο, δηλαδή εάν εκείνοι θέλουν να παραμείνουν, δεν μπορεί να θεωρηθεί κόντρα στο Σύνταγμα.

Εάν τελικά περάσει δια νόμου η παράταση των ορίων ηλικίας, τότε η κ. Θάνου, η οποία συνταξιοδοτείται τον Ιούνιο, θα μπορεί να παραμείνει για 3 ακόμη χρόνια στη θέση της, όπως και ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο οποίος συνταξιοδοτείται σε έναν και πλέον χρόνο. Το μέτρο θα αφορά πιθανότατα και τους αντιπροέδρους των ανωτάτων δικαστηρίων...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ανώτατοι δικαστές Μέγαρο Μαξίμου
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ