Σαμαράς: Εκλογές στην ώρα τους ή αποχωρούμε από την κυβέρνηση - iefimerida.gr

Σαμαράς: Εκλογές στην ώρα τους ή αποχωρούμε από την κυβέρνηση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποφασισμένος να αποχωρήσει η Ν.Δ. αμέσως από την κυβέρνηση, εφόσον τεθεί ζήτημα παράτασης του βίου της πέραν των συμφωνηθέντων, είναι ο πρόεδρός της Αντώνης Σαμαράς.

Βλέποντας την φθορά που καταγράφει το κόμμα του στις δημοσκοπήσεις λόγω της συμμετοχής στην κυβέρνηση Παπαδήμου και ακούγοντας να πυκνώνουν οι συζητήσεις για την επιμήκυνση του χρόνου της ζωής της ο κ. Σαμαράς επιστρατεύει όλα τα όπλα που έχει στη διάθεση του.

Ηδη, μετά τον αντιπρόεδρο του κόμματος και υπουργό Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο ο οποίος την περασμένη εβδομάδα μίλησε για μικρή μόνο παράταση της θητείας της κυβέρνησης και ο έτερος αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας δήλωσε χθες στον Real Fm ότι πρέπει να τηρηθεί η συμφωνία των πολιτικών αρχηγών για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών.

Παράλληλα, ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού Μάξιμος Χαρακόπουλος με ανακοίνωση του έστειλε μήνυμα ότι η Ν.Δ. θα αντιταχθεί σε κάθε προσπάθεια δημιουργίας κλίματος που θα λειτουργήσει εκβιαστικά για το κόμμα του. «Η πραγματικότητα δεν μπορεί να αναιρεθεί από υποθετικού τύπου ερωτήσεις-κατασκευές μιας άλλης πραγματικότητας που δεν υπάρχει», αναφέρεται σε σημείωμα του Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ. και αυτό αποτελεί απάντηση στις δημοσκοπήσεις οι οποίες δείχνουν ότι η πλειοψηφία των πολιτών επιλέγει μια κυβέρνηση Παπαδήμου.

Η ενόχληση της Συγγρού έγινε ακόμα πιο έντονη από τα στοιχεία της δημοσκόπησης της MARC για το «Εθνος της Κυριακής» που έδειχνε ότι οι πολίτες προτιμούν σε συντριπτικό ποσοστό ως καταλληλότερο πρωθυπουργό τον κ. Παπαδήμο και σε σχέση με τον κ. Σαμαρά και πολύ περισσότερο σε σχέση με τον κ. Παπανδρέου.

Στη Συγγρού έχουν και ένα ακόμα επιχείρημα να χρησιμοποιούν και αφορά στην μεταφορά του προεκλογικού αγώνα διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ μέσα στην κυβέρνηση. Σημείωσαν πάντως με ικανοποίηση τη δήλωση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου περί της ανάγκης να γίνουν οι εκλογές στη ώρα τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ