Στο ΣτΕ η ΑΔΕΔΥ για την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στο Δημόσιο - iefimerida.gr

Στο ΣτΕ η ΑΔΕΔΥ για την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στο Δημόσιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντισυνταγματικές και κόντρα στην ευρωπαϊκή νομοθεσία, ζήτησε σήμερα από το ΣτΕ η ΑΔΕΔΥ, να κριθούν οι αυξήσεις των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στο Δημόσιο.

Συγκεκριμένα, η ΑΔΕΔΥ ζήτησε να κριθούν παράνομες οι αποφάσεις των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας που εκδόθηκαν κατ' επιταγήν νόμου του 2015 του οποίου η εφαρμογή οδηγεί σε αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης.

Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ με τις επίμαχες υπουργικές αποφάσεις παραβιάζονται συνταγματικές διατάξεις, ενώ επιπλέον δεν υπήρξε μελέτη από την οποία να προκύπτει ο αριθμός εκείνων που θίγονται από την επίμαχη ρύθμιση.

Η ΑΔΕΔΥ ακόμη υποστηρίζει ότι παραβιάζεται η αρχή της εμπιστοσύνης του πολίτη, αλλά και η αρχή της ισότητας. Υπενθυμίζεται ότι με τον επίμαχο νόμο αυξάνονται σταδιακά τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης μέχρι τον Ιανουάριο του 2022. Η απόφαση του Α' τμήματος του ΣτΕ αναμένεται να εκδοθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΔΕΔΥ ΣτΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ