Γκορμπατσόφ: Σε επικίνδυνο σημείο ο κόσμος -Εξαιτίας της έντασης μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ - iefimerida.gr

Γκορμπατσόφ: Σε επικίνδυνο σημείο ο κόσμος -Εξαιτίας της έντασης μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ

Φωτογραφία: ΑΠΕ/ EPA/ SERGEI ILNITSKY
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ προειδοποίησε ότι ο κόσμος έχει φτάσει σε ένα επικίνδυνο σημείο, με την ένταση μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ να έχει ενισχυθεί, εξαιτίας του συριακού ζητήματος.

«Πιστεύω ότι ο κόσμος έχει φτάσει σε ένα επικίνδυνο σημείο. Δεν θέλω να δώσω κάποια συγκεκριμένη ''συνταγή'', αλλά θέλω να πω ότι αυτό πρέπει να σταματήσει. Πρέπει να ανανεώσουμε τον διάλογο. Η παύση του ήταν το μεγαλύτερο λάθος», είπε ο 85χρονος τελευταίος ηγέτης της Σοβιετικής Ενωσης, μιλώντας στο RIA Novosti.

Το τελευταίο διάστημα, οι σχέσεις Μόσχας και Ουάσιγκτον έχουν «παγώσει», μετά από την απόφαση των ΗΠΑ να αναστείλει τον διάλογο για τη Συρία, κατηγορώντας τη Ρωσία για τις επιθέσεις που κάνει εκεί. Νωρίτερα, το Κρεμλίνο είχε αναστείλει μία σειρά από πυρηνικές συμφωνίες, ανάμεσά τους μία για την καταστροφή των αποθεμάτων πλουτωνίου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή όπλων.

«Είναι απαραίτητο να επιστρέψουμε στις βασικές προτεραιότητες. Αυτές είναι ο πυρηνικός αφοπλισμός, η μάχη εναντίον της τρομοκρατίας, η αποτροπή της περιβαλλοντικής καταστροφής», τόνισε ο Γκορμπατσόφ. «Σε σύγκριση με αυτές τις προκλήσεις, όλα τα υπόλοιπα μένουν στο περιθώριο», συμπλήρωσε.

«Οι σχέσεις Ρωσίας- ΗΠΑ είναι τεταμένες. Εχει καταρρεύσει η αμοιβαία εμπιστοσύνη», σχολίασε ακόμη ο Γκορμπατσόφ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ