Τρόμος στις ΗΠΑ για το πέρασμα του τυφώνα Μάθιου -«Θα σκοτώσει κόσμο» [βίντεο] - iefimerida.gr

Τρόμος στις ΗΠΑ για το πέρασμα του τυφώνα Μάθιου -«Θα σκοτώσει κόσμο» [βίντεο]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Daily Mail /@Riyaz Jamani
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Φλόριντα στα νοτιοανατολικά των ΗΠΑ ετοιμάζεται να δεχθεί έναν από τους ισχυρότερους τυφώνες των τελευταίων ετών, τον τυφώνα Μάθιου. Ηδη έχουν κατέβει ρολά σε εργοστάσια και έχουν σταματήσει όλες οι γεωργικές εργασίες.

O κυβερνήτης της Φλόριντας Ρικ Σκοτ είπε ότι ο τυφώνας Μάθιου «θα σκοτώσει κόσμο».

Οι γεωργοί στη σημαντική αυτή πολιτεία παραγωγής εσπεριδοειδών σπεύδουν τη συγκομιδή και τις αποστολές παραγγελιών, ενώ προετοιμάζονται για βροχόπτωση που αναμένεται να φτάσει κατά τόπους μέχρι και τα 38 εκατοστά.

Η ταχύτητα των ανέμων με την οποία ο τυφώνας πλησιάζει προς τις ακτές των ΗΠΑ στον Ατλαντικό φτάνει στα 215 χιλιόμετρα την ώρα, σύμφωνα με το αρμόδιο εθνικό κέντρο παρακολούθησης της πορείας του, ενώ παρά τη μείωση της έντασης των ανέμων του, η έντασή του παραμένει στην κατηγορία 4.

109 MPH wind being forecasted around 3 AM Eastern at Cape Canaveral. #Matthew #HurricaneMatthew pic.twitter.com/k2TRaLDdr3

Οι επιστήμονες προσπαθούν ν' αναλύσουν την πορεία του κι εκτιμούν ότι είτε θα κινηθεί προς το εσωτερικό των ΗΠΑ από τις ακτές της Φλόριντα είτε θα απομακρυνθεί προς τον Ατλαντικό ωκεανό, σήμερα το βράδυ.

Ο τυφώνας αναμένεται να φτάσει στην Φλόριντα το βράδυ της Παρασκευής, τοπικής ώρας (ξημερώματα Σαββάτου, ώρα Ελλάδας), και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς τα βόρεια παράλια. Πάντως, πριν λίγες ώρες και συγκεκριμένα τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδος) ο τυφώνας βρισκόταν περίπου 161 χιλιόμετρα ανατολικά-νοτιοανατολικά του Ουέστ Πάλμ Μπιτς της Φλόριντα, και κινούνταν με κατεύθυνση βόρεια-βορειοδυτική με 22,5 χιλιόμετρα των ώρα.

Rain and wind picking up a bit just off Richard Petty Blvd, Daytona Beach @wesh pic.twitter.com/cn5UjvyKF8

Wind gusts more frequent now pic.twitter.com/8ALLhJItt6

Τρόμος στις ΗΠΑ για το πέρασμα του τυφώνα Μάθιου -«Θα σκοτώσει κόσμο» [βίντεο] | iefimerida.gr 0

Ο κόσμος έχει ήδη μεταβεί σε καταφύγια. Φωτογραφία: Daily Mail, AP

Τρόμος στις ΗΠΑ για το πέρασμα του τυφώνα Μάθιου -«Θα σκοτώσει κόσμο» [βίντεο] | iefimerida.gr 1

Φωτογραφία: Daily Mail /AFP/Getty

Σημειώθηκαν ήδη καταστροφές
«Οι παραγωγοί μας ήδη αντιμετωπίζουν προκλήσεις», δήλωσε η επικεφαλής του μάρκετινγκ του Florida's Natural Growers, ενός συνεταιρισμού περίπου 1.000 καλλιεργητών εσπεριδοειδών σε όλη την πολιτεία. «Προσπαθούμε να αποστείλουμε τις παραγγελίες που είχαν προγραμματιστεί για την Πέμπτη και Παρασκευή το συντομότερο δυνατό», συνέχισε.

Πάντως, και ενώ αναμένεται το πέρασμα του τυφώνα, τα έντονα καιρικά φαινόμενα, όπως δυνατές βροχές και ισχυροί άνεμοι έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους στην περιοχή, δυσκολεύοντας τις προσπάθειες των βαμβακιού στη Καρολία να συλλέξουν το βαμβάκι.

«Παρακολουθούμε στενά τις συνθήκες πριν την άφιξη του τυφώνα και παίρνουμε πρωτοβουλίες συνεργασίας με τους γεωργούς για να τους βοηθήσουμε να προετοιμαστούν για μια σημαντική βροχόπτωση. Ο κυβερνήτης (Πατ) Μακ Κρόρι έχει ανακηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης και στα 100 διαμερίσματα της κεντρικής και ανατολικής Βόρειας Καρολίνας καθώς προετοιμαζόμαστε για βροχόπτωση που μπορεί να φτάσει τα 25-30 εκατοστά στις παράκτιές μας περιοχές», δήλωσε η εκπρόσωπος του τμήματος Περιβαλλοντικής Ποιότητας της Βόρειας Καρολίνας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τυφώνας Μάθιου ΗΠΑ προετοιμασία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ