Reuters και Associated Press παρακολουθούσαν κρυφά τον Μαντέλα - iefimerida.gr

Reuters και Associated Press παρακολουθούσαν κρυφά τον Μαντέλα

Reuters
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία παγκοσμίως, το Reuters και το Associated Press, είχαν τοποθετήσει κρυφές κάμερες σε σπίτι απέναντι από αυτό του Νέλσον Μαντέλα, ώστε να ενημερωθούν άμεσα για το θάνατό του, όταν αυτό συμβεί, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, το οποίο επικαλείται τους Times της Νοτίου Αφρικής, τα δύο πρακτορεία, έχοντας υπόψη τους ότι η κατάσταση της υγείας του πρώην ηγέτη είναι εύθραυστη, τοποθέτησαν τουλάχιστον 3 κάμερες παρακολούθησης σε ένα σπίτι που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το δικό του, στο χωριό όπου ζει τον τελευταίο καιρό ο 93χρονος Μαντέλα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ούτε ο Μαντέλα, ούτε κάποιο μέλος της οικογένειάς του ήταν ενήμερος για το περιστατικό, ενώ η ιδιοκτήτρια του σπιτιού έδωσε την άδεια της στα πρακτορεία για την τοποθέτηση των καμερών, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίζεται αν έλαβε χρήματα για αυτό.

Εκπρόσωπος του AP, μιλώντας στον Guardian για το περιστατικό, δήλωσε ότι «δεν είναι κάμερες παρακολούθησης. Μαζί με όλα τα υπόλοιπα μίντια, το Associated Press βρίσκεται σε ετοιμότητα για τον επικείμενο θάνατο του Νέλσον Μαντέλα. Οι κάμερες δεν ήταν σε λειτουργία και θα χρησιμοποιούνταν μόνο στην περίπτωση που θα προέκυπτε μια σημαντική είδηση σχετικά με τον πρώην πρόεδρο. Κάτι αντίστοιχο είχαμε κάνει και στο Βατικανό πριν το θάνατο του Πάπα Ιωάννη Παύλου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ