Η du των Αραβικών Εμιράτων επιλέγει για δεύτερη φορά την ελληνική Echothrust Solutions - iefimerida.gr

Η du των Αραβικών Εμιράτων επιλέγει για δεύτερη φορά την ελληνική Echothrust Solutions

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρίες τηλεπικοινωνιών των Αραβικών Εμιράτων, η du (Emirates Integrated Telecommunications Company), εμπιστεύθηκε για δεύτερη, συνεχή φορά την ελληνική εταιρία Echothrust Solutions. Πιο συγκεκριμένα, η du επέλεξε την πλατφόρμα της Echothrust Solutions για την υλοποίηση του διαγωνισμού ασφαλείας “Capture The Flag”, που θα διεξαχθεί στις 9 Οκτωβρίου, 09:00 - 16:00, στα πλαίσια του συνεδρίου κυβερνοασφάλειας ‘du Cyber Security Conference 2016’.

Η πλατφόρμα της Echothrust Solutions ονομάζεται echoCTF. Οι μηχανικοί της Echothrust Solutions την έχουν τροποποιήσει ειδικά για το διαγωνισμό της du, ώστε να συνοδεύεται από μια μακέτα “έξυπνης πόλης”, με όλες τις κρίσιμες υποδομές και υπηρεσίες που υπάρχουν σε μια σύγχρονη πόλη: εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας, ανεμογεννήτριες, οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο, σύστημα φωτισμού πόλης, σύστημα αεράμυνας, συμπεριλαμβανομένων βιομηχανικών συστημάτων αυτομάτου ελέγχου και τηλεμετρίας (ICS & SCADA Systems).

Οι συμμετέχοντες του διαγωνισμού CTF καλούνται να πραγματοποιήσουν κυβερνοεπιθέσεις στην έξυπνη πόλη (που ονομάζεται echoCiTy-F), ενώ παράλληλα μπορούν να παρακολουθούν άμεσα τα αποτελέσματα των ενεργειών τους που προβάλλονται με εντυπωσιακά εφέ, μέσα από ειδικά συστήματα για visualisation.

Οι προκλήσεις για τους υποψήφιους hackers είναι πάρα πολλές, καθώς η πλατφόρμα echoCTF περιλαμβάνει περισσότερα από 100 διαφορετικά συστήματα με υπηρεσίες τελευταίας τεχνολογίας και περισσότερα από 1000 ευρήματα.

Όπως δήλωσε η κ. Αγγελική Κοροβέση, CFO της Echotrust: «H echoCTF αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο για οργανισμούς και κυβερνητικές υπηρεσίες που διαχειρίζονται τεχνολογίες της πληροφορικής και της ασφάλειας των συστημάτων, καθώς προσφέρει πλήθος δυνατοτήτων: από δοκιμές ελέγχου ασφαλείας μέχρι εκπαίδευση του προσωπικού σε νέες τεχνικές και τεχνολογίες. Η Echothrust Solutions συνεργάζεται με διεθνείς οργανισμούς για τη διοργάνωση διαγωνισμών CTF και ethical hacking, με σκοπό την εκπαίδευση και την πρακτική και τεχνική εμπειρία του προσωπικού των εταιρειών που ασχολούνται με την πληροφορική και την ασφάλεια των συστημάτων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ