Παραιτήθηκε και η διάδοχος του Φάρατζ, 18 ημέρες αφότου εξελέγη πρόεδρος του Ukip - iefimerida.gr

Παραιτήθηκε και η διάδοχος του Φάρατζ, 18 ημέρες αφότου εξελέγη πρόεδρος του Ukip

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Νταϊάν Τζέιμς παραιτήθηκε χθες από επικεφαλής του Κόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP), το οποίο είχε ταχθεί υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Brexit), επικαλούμενη προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους, 18 ημέρες αφότου ξεκίνησε η θητεία της.

«Δεν θα επισημοποιήσω την πρόσφατη υποψηφιότητά μου να γίνω η νέα αρχηγός του κόμματος», δήλωσε το μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε δήλωση που ανάρτησε στο λογαριασμό της στο Twitter.

«Έχει καταστεί εμφανές πλέον ότι δεν έχω επαρκή εξουσία, ούτε την πλήρη υποστήριξη των συναδέλφων μου στο Ευρωκοινοβούλιο και των στελεχών του κόμματος για να υλοποιήσω τις αλλαγές που πιστεύω ότι είναι αναγκαίες και πάνω στις οποίες βάσισα την υποψηφιότητά μου», είπε.

Παραιτήθηκε και η διάδοχος του Φάρατζ, 18 ημέρες αφότου εξελέγη πρόεδρος του Ukip | iefimerida.gr 0

Η Τζέημς, 56 ετών, εξελέγη στις 16 Σεπτεμβρίου από τους οπαδούς του κόμματος για να διαδεχθεί τον Νάιτζελ Φάρατζ. Δεσμεύτηκε να ελέγχει την κυβέρνηση για ένα «hard Brexit», για την απελευθέρωση του εμπορίου και τους ελέγχους μεταναστών, όπως είναι η επιθυμία των μελών του Ukip.
Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, η Τζέημς κλονίστηκε όταν δέχτηκε επίθεση την περασμένη εβδομάδα την ώρα που περίμενε το τρένο από το Λονδίνο για το Waterloo.
Επίσης, είχε σοκαριστεί με την οικονομική κατάσταση του κόμματος και εκδήλωσε αντιρρήσεις στη συνέχιση της χρηματοδότησής του, σύμφωνα με το Times.
Το λαϊκιστικό κόμμα Ukip βγήκε πρώτο στις ευρωεκλογές του 2014 και είχε πάρει 4 εκατ. ψήφους στις βουλευτικές εκλογές του 2015. Σήμερα, ωστόσο, σπαράσσεται από εσωτερικά προβλήματα, λίγους μήνες μετά την επικράτηση του Brexit στο δημοψήφισμα, υπέρ του οποίου είχε πρωτοστατήσει.


Ο Φάρατζ δεν επιστρέφει «ούτε για 10 εκατ. δολάρια»
Η νίκη του Brexit στις 23 Ιουνίου 2016 ήταν το αποκορύφωμα του λαϊκιστικού κόμματος, αλλά τώρα θα πρέπει να επαναπροσδιορίσει το πρόγραμμά του.
«Θα χρειαστούν αλλαγές», δήλωνε η Νταϊάν Τζέημς στην ομιλία της, μετά την εκλογή της, κατά το συνέδριο του κόμματος στο Bournemouth.
Οσο για τον Νάιτζελ Φάρατζ ρωτήθηκε από το Press Association αν θα αναλάβει εκ νέου την ηγεσία του Ukip και απάντησε «ούτε για 10 εκατομμύρια δολάρια».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νταϊάν Τζεημς παραιτήθηκε
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ