Επιστήμονες εξηγούν: Πώς η περίοδος επηρεάζει μία γυναίκα στη δουλειά της - iefimerida.gr

Επιστήμονες εξηγούν: Πώς η περίοδος επηρεάζει μία γυναίκα στη δουλειά της

Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγο ο πονόκοιλος, οι ημικρανίες, τα νεύρα και οι λιγούρες είναι οι βασικοί λόγοι που μία γυναίκα «βασανίζεται» στον εργασιακό της χώρο τις μέρες που έχει περίοδο. Οι ειδικοί, λοιπόν, αποφάσισαν να δώσουν και μία επιστημονική εξήγηση για το πως η περίοδος μας επηρεάζει στη δουλειά μας και τα αποτέλεσμα είναι πιο θετικά απ' ότι περιμέναμε.

Επιστήμονες εξηγούν: Πώς η περίοδος επηρεάζει μία γυναίκα στη δουλειά της | iefimerida.gr 0

Και ενώ εσύ πιστεύεις πως είσαι ένα «ράκος» τις μέρες αυτές, οι επιστήμονες πιστεύουν πως μπορείς να αποδώσεις καλύτερα τόσο πνευματικά όσο και σωματικά την συγκεκριμένη εβδομάδα.

Τεστ IQ και ερωτηματολόγια έδειξαν, σύμφωνα με έρευνα του BBC, πως μία γυναίκα μπορεί να είναι περισσότερο συγκεντρωμένη σε μία εργασία που απαιτεί «εγκεφαλική δραστηριότητα», καθώς κατά την περίοδο επηρεάζονται και οι ορμόνες που περιβάλλουν τους νευρώνες του εγκεφάλου μας.

Επίσης τα οιστρογόνα και οι ορμόνες ονόματι «προσγεστερόνες» κάνουν τις γυναίκες να είναι πιο κινητικές και να βιώνουν πιο έντονα την κάθε τους δραστηριότητα στην δουλειά (γι΄αυτό και τα νεύρα), πράγμα που μπορεί να σε κάνει και πιο δραστήρια.

Επιστήμονες εξηγούν: Πώς η περίοδος επηρεάζει μία γυναίκα στη δουλειά της | iefimerida.gr 1

Παρ΄όλα αυτά ο σωματικός πόνος και η ψυχολογία που έχει κάθε γυναίκα είναι διαφορετική από μέρα σε μέρα με αποτέλεσμα, άλλες να νιώθουν καλύτερα μία εβδομάδα μετά την περίοδο ή και πριν.

Φωτογραφίες: Shutterstock

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ περίοδος γυναίκα δουλειά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ