Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας -Πέταξαν αγάλματα σε πηγάδι [εικόνες&βίντεο] - iefimerida.gr

Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας -Πέταξαν αγάλματα σε πηγάδι [εικόνες&βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη σύλληψη 25 ατόμων έχει προχωρήσει η ασφάλεια Πατρών σε διάφορες περιοχές της χώρας που εμπλέκονται σε κύκλωμα με διεθνή δραστηριότητα.

Κατηγορούνται για λαθρανασκαφή και της μεταφοράς και εμπορίας αρχαίων αντικειμένων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στη Νεμέα αστυνομικοί έβαλαν χειροπέδες σε τρεις αρχαιοκάπηλους, ενώ αναζητείται άλλος ένας. Μάλιστα, οι άνδρες της ΕΛΑΣ ανακάλυψαν δύο μεγάλα αρχαία αγάλματα που έριξαν οι αρχαιοκάπηλοι σε πηγάδι στο Πετρί Νεμέας.

Η ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, βρίσκεται σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας -Αχαΐα, Αγρολίδα, Πύργο, Κόρινθο, Αττική, Θεσσαλονίκη, Αγρίνιο, Λάρισα, Βόλο, Ρόδο, Αίγιο, Λαμία, Τρίκαλα, Δράμα.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 25 άτομα και έχει ταυτοποιηθεί η συμμετοχή ακόμη 15 ατόμων και έχουν εξιχνιασθεί 93 λαθρανασκαφές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της σπείρας είχαν αναλάβει διαφορετικούς ρόλους: Άλλοι έκαναν τις λαθρανασκαφές, άλλοι εκτιμούσαν την αξία των αρχαίων αντικειμένων που εντοπίζονταν και άλλοι έρχονταν σε επικοινωνία με υποψήφιους αγοραστές, τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε χώρες του εξωτερικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ευτυχώς ήδη έχουν ανακτηθεί σημαντικοί αρχαιολογικοί θησαυροί που τους προόριζαν για πώληση σε δημοπρασίες και συλλέκτες κυρίως στο εξωτερικό και ειδικότερα τη Γερμανία.

Επίσημες ανακοινώσεις από την αστυνομία αναμένονται να γίνουν αύριο το πρωί.

Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας -Πέταξαν αγάλματα σε πηγάδι [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 0
Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας -Πέταξαν αγάλματα σε πηγάδι [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 1
Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας -Πέταξαν αγάλματα σε πηγάδι [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αρχαιοκάπηλοι αγάλματα Νεμέα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ