Υπόθεση Μπεν: Κατεδάφισαν το δωμάτιο που χτίστηκε μετά την εξαφάνιση του μικρού [εικόνες] - iefimerida.gr

Υπόθεση Μπεν: Κατεδάφισαν το δωμάτιο που χτίστηκε μετά την εξαφάνιση του μικρού [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι έρευνες για τον μικρό Μπεν Νίνταμ στην Κω.

Μετά την άδεια που δόθηκε χθες από τους ιδιοκτήτες του σπιτιού, κατεδαφίστηκε σήμερα (4/10) το μεσημέρι το δωμάτιο που είχε χτιστεί μετά την εξαφάνιση του Μπεν, το 1991.

Μέσα σε 25 λεπτά, όπως μεταδίδει η Mirror, η μπουλντόζα γκρέμισε το επιπλέον αυτό δωμάτιο, προκαλώντας μάλιστα κάποιες ζημιές στην κύρια αγροικία, οι οποίες ωστόσο δεν θα είναι δύσκολο να επιδιορθωθούν.

Ο επικεφαλής της έρευνας Τζον Κάζινς εκτιμά ότι στο έδαφος κάτω από αυτό το δωμάτιο ίσως να υπάρχουν στοιχεία που μπορούν να οδηγήσουν στη λύση του μυστηρίου με την εξαφάνιση του Μπεν, που χάθηκε ενώ έπαιζε πριν από 25 χρόνια.

Ο ίδιος ευχαρίστησε τους ιδιοκτήτες του σπιτιού που έδωσαν την άδεια για την κατεδάφιση, λέγοντας πως «ήταν μια δύσκολη απόφαση γι' αυτούς». Και συμπλήρωσε πως τώρα «θέλουμε να καθαρίσουμε το έδαφος γύρω από το γκρεμισμένο κτίσμα, προκειμένου να βεβαιωθούμε ότι δεν χάσαμε κάποια ευκαιρία να βρούμε τις απαντήσεις που χρειαζόμαστε».

Η αστυνομία θεωρεί ότι ίσως ο Μπεν να σκοτώθηκε από ατύχημα κατά τη διάρκεια εκσκαφικών εργασιών που έκανε το 1991 ο Κωνσταντίνος Μπάρκας, ο οποίος πέθανε πέρυσι από κακρκίνο του στομάχου. Ωστόσο, οι συγγενείς του Κωνσταντίνου Μπάρκα αποκλείουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, κάνοντας μάλιστα λόγο για διασυρμό ενός ανθρώπου που δεν βρίσκεται πια στη ζωή.

Όπως λένε οι ίδιοι, τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης αλλά και οι Βρετανοί αστυνομικοί έδωσαν στη δημοσιότητα το όνομά του και τον φωτογραφίζουν σαν εγκληματία, χωρίς να είναι. Μάλιστα, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να κινηθούν δικαστικά και ζητούν να δημοσιοποιηθεί το όνομα του άγνωστου μέχρι τώρα μάρτυρα που κατέθεσε πως την επίμαχη μέρα της εξαφάνισης του μικρού Μπεν ο Κωνσταντίνος Μπάρκας ήταν ιδρωμένος και έτρεμε.

Ο γιος του, εξάλλου, δήλωσε κατηγορηματικά πως «τον μικρό Μπεν, δεν τον σκότωσε ο πατέρας μου. Θα το ήξερα»...

Οσο για τη μητέρα του Μπεν, την Κέρι Νίνταμ, ενημερώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για την πορεία των ερευνών, δηλώνοντας συγκλονισμένη από τις προσπάθειες αστυνομικών και εθελοντών. Σε δηλώσεις της στη βρετανική τηλεόραση, είχε πει: «Ολο αυτό θα μπορούσε να έχει τελειώσει εδώ και 25 χρόνια. Θα μπορούσα να θρηνήσω για τον γιο μου. Ποτέ δεν ξεχνάς το παιδί σου, αλλά τουλάχιστον θα ήξερα πού είναι. Θα μπορούσα να κάνω κάτι στη ζωή μου. Αντίθετα, έζησα μια ζωή στην αναμονή, χωρίς να μπορώ να κάνω κάτι ή να επικεντρωθώ σε κάτι. Ζω αυτόν τον εφιάλτη -που θα μπορούσε να έχει τελειώσει πριν από 25 χρόνια. Πιθανότατα θα μπορούσα να τον συγχωρήσω τότε (σ.σ.: εννοεί τον χειριστή του εκσκαφέα). Τώρα, όμως, όχι».

Υπόθεση Μπεν: Κατεδάφισαν το δωμάτιο που χτίστηκε μετά την εξαφάνιση του μικρού [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Υπόθεση Μπεν: Κατεδάφισαν το δωμάτιο που χτίστηκε μετά την εξαφάνιση του μικρού [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Πηγή φωτό: Daily Mirror

Για τις έρευνες στην Κω για τον μικρό Μπεν είχε μιλήσει και η αδελφή του, Λεϊάνα Νίνταμ. Η 22χρονη Λεϊάνα, που δεν είχε γεννηθεί όταν χάθηκε ο Μπεν, τον Ιούλιο του 1991, δήλωσε στην εκπομπή «Good Morning Britain» του ITV ότι νιώθει πολύ κοντά του. «Είναι παράξενο συναίσθημα. Εχω έναν αδερφό, που δεν είναι εδώ, που δεν τον γνώρισα ποτέ, αλλά νιώθω τόσο κοντά του. Τον σκέφτομαι κάθε μέρα και αναρωτιέμαι πού είναι. Θα με "σταυρώσει" αν τον βρουν εκεί. Εχω δώσει όλη τη ζωή μου στην αναζήτηση του Μπεν. Ολη μου η ζωή έχει μπει στην αναμονή»

Και συνέχισε: «Το ένα και μοναδικό μου όνειρο είναι να βρεθεί ζωντανός ο Μπεν, για τη μαμά μου. Αισθάνομαι, κατά κάποιο τρόπο, ότι της το χρωστάω. Είμαι η κόρη της και της λείπει πολύ ο γιος της, θέλει τον γιο της. Κανείς μας δεν θέλει να πιστέψει πως θα βρουν κάτι εκεί (σ.σ.: στο οικόπεδο που γίνονται οι έρευνες), γιατί θα είναι 25 χρόνια αγώνα και πόνου που θα μπορούσαν να είχαν τελειώσει πριν από 25 χρόνια. Είμαστε εξαντλημένοι. Δεν ξέρω αν μας έχει μείνει κάτι άλλο να δώσουμε».

«Είμαστε μια οικογένεια που πάντα ζούσε με την ελπίδα. Τι θα κάνουμε αν χαθεί αυτή η ελπίδα; Πώς θα συνεχίσουμε όταν δεν θα έχει μείνει τίποτα πια;», κατέληξε, συγκινημένη, η αδερφή του Μπεν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ