Κίτρινη κάρτα από την Τρόικα που βλέπει να μην προχωρά τίποτε - iefimerida.gr

Κίτρινη κάρτα από την Τρόικα που βλέπει να μην προχωρά τίποτε

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με μια προληπτική κίτρινη κάρτα προς την Ελλάδα αποχώρησαν τα μέλη της Τρόικα, προειδοποιώντας ταυτόχρονα ότι με την επιστροφή τους στα μέσα Ιανουαρίου θα πρέπει να αποδείξουμε, ως χώρα, ότι «αξίζουμε» τα 90 δισ. που ζητάμε από τους δανειστές μας , τους πρώτους μήνες του 2012.

Τα μέλη της Τρόικα τις τελευταίες ημέρες έπεφταν από τη μία δυσάρεστη έκπληξη στην άλλη καθώς διαπίστωναν ότι ελάχιστα από τα όσα τους έχει υποσχεθεί η ελληνική κυβέρνηση έχουν εφαρμοστεί. Με αυτή την αφορμή άλλωστε ένα εκ των στελεχών της δήλωσε χθες στο Reuters ότι «η Ελλάδα δεν πρέπει να θεωρεί δεδομένη τη νέα βοήθεια».

Με το έλλειμμα του 2011 να προσεγγίζει το 10%, την ύφεση να φτάνει στο 6% και την Ελλάδα να αποκλίνει συστηματικά από τους οικονομικούς της στόχους, ενώ την ίδια ώρα δεν προχωρά ούτε τις θεσμικές - διαρθρωτικές αλλαγές η Τρόικα εντείνει τις πιέσεις της προς την ελληνική κυβέρνηση. Κι αυτό γιατί δεν δεν θέλει να δώσει κεφάλαια 90 δισ. ευρώ χωρίς να έχει εξασφαλίσει ότι τα νέα μέτρα που απαιτούνται για το 2012 θα αρχίσουν να υλοποιούνται από το πρώτο κιόλας τρίμηνο του νέου έτους, ώστε να αποδώσουν τα αναμενόμενα.

Η Τρόικα εκτιμά ότι τα δύο μεγάλα κόμματα θέλουν να αποφύγουν τη λήψη μέτρων πριν από τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Βλέπει, μεταξύ άλλων να καθυστερούν οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις των οργανισμών, να μην ολοκληρώνεται η απελευθέρωση των επαγγελμάτων, να μην περικόπτονται οι επικουρικές συντάξεις και το εφάπαξ, να μην καταργούνται φοροαπαλλαγές, να μην επανέρχονται τα αντικειμενικά κριτήρια για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να μην εφαρμόζεται το καθολικό ηλεκτρονικό πόθεν έσχες, να μην ενοποιούνται οι φόροι στα ακίνητα και να μην έχει ψηφιστεί το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ