ΔΕΗ: Νέο τιμολόγιο και διευθέτηση διαφορών με την Αλουμίνιον της Ελλάδος - iefimerida.gr

ΔΕΗ: Νέο τιμολόγιο και διευθέτηση διαφορών με την Αλουμίνιον της Ελλάδος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το νέο τιμολόγιο της Αλουμίνιον της Ελλάδας, τετραετούς διάρκειας και φόρμουλα διευθέτησης των διαφορών του παρελθόντος με συμβιβαστική λύση μεταξύ των δύο πλευρών αναμένεται να εγκρίνει αύριο η Γ.Σ. των μετόχων της ΔΕΗ.

Η πρόταση του Δ.Σ. της Επιχείρησης προβλέπει εκπτώσεις όγκου και προκαταβολής, προσαυξήσεις ανάλογα με τη διακύμανση της διεθνούς τιμής του αλουμινίου και αλλά και φόρμουλα διευθέτησης των διαφορών του παρελθόντος.

Σύμφωνα με την εισήγηση το νέο τιμολόγιο θα ισχύσει για την περίοδο 1.7.2016 έως 31.12.2020 και διαμορφώνεται ως εξής:

  • Εφαρμόζονται εκπτώσεις όγκου 25 % και ειδικών καταναλωτικών χαρακτηριστικών 8 % (δηλαδή συνολική έκπτωση 33 %) επί του τιμολογίου υψηλής τάσης.
  • Πρόσθετη έκπτωση 15 % για προκαταβολή και εμπρόθεσμη εξόφληση της ενέργειας. Η προκαταβολή για τον πρώτο χρόνο ορίζεται σε 100 εκατ. ευρώ και για τα επόμενα στο 30 % της αξίας της ενέργειας του προηγούμενου έτους.
  • Προσαυξήσεις στην περίπτωση που η διεθνής τιμή του αλουμινίου ξεπεράσει τα 1800 δολάρια ανά τόνο. Η προσαύξηση ορίζεται σε 1,25 ευρώ ανά μεγαβατώρα για κάθε 100 δολάρια αύξησης της διεθνούς τιμής.

Τέλος, για την προηγούμενη περίοδο η ΔΕΗ αναφέρει ότι «στο πλαίσιο συμβιβαστικής επίλυσης της διαφοράς που είχε ανακύψει αναφορικά με τον προσδιορισμό του τιμήματος παροχής ηλεκτρικής ενέργειας για τη χρονική περίοδο από 1.1.2014 μέχρι 30.6.2016, τα μέρη συμφωνούν ότι αυτή εκκαθαρίζεται, ως προς το ανταγωνιστικό σκέλος, με την τιμή των 36,6 Euro/MWh πλέον χρέωσης CO2».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΕΗ Αλουμίνιον της Ελλάδας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ