Αποψίλωσε την Αστυνομία ο Ερντογάν: Εδιωξε 12.801 αστυνομικούς - iefimerida.gr

Αποψίλωσε την Αστυνομία ο Ερντογάν: Εδιωξε 12.801 αστυνομικούς

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:  EPA/SEDAT SUNA
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η τουρκική αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνολικά 12.801 αστυνομικοί απαλλάχθηκαν των καθηκόντων τους.

Οι υποψίες για διασυνδέσεις τους με το κίνημα του κληρικού Φετουλάχ Γκιουλέν, ήταν ο λόγος που οδήγησε στην απαλλαγή από τα καθήκοντά τους.

Η απόφαση αυτή ελήφθη αφού το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών ξεκίνησε έρευνα στους κόλπους της αστυνομίας, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CΝΝ Turk, και μία ημέρα αφότου η τουρκική κυβέρνηση παρέτεινε για τρεις μήνες την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα.

Από τους 12.801 αστυνομικούς που αποπέμφθηκαν σε όλη τη χώρα οι 2.523 ήταν διοικητές, επισημαίνεται στην ανακοίνωση. Συνολικά στην Τουρκία υπηρετούν περίπου 250.000 αστυνομικοί.

Περίπου 100.000 άνθρωποι που εργάζονταν στον στρατό, τις δημόσιες υπηρεσίες, την αστυνομία και το δικαστικό σύστημα έχουν ήδη αποπεμφθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, ενώ περίπου 32.000 έχουν συλληφθεί για τη φερόμενη σχέση τους με αυτό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ