Ανοίγει η ψαλίδα υπέρ της ΝΔ -Στο 12,5% η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ [pdf] - iefimerida.gr

Ανοίγει η ψαλίδα υπέρ της ΝΔ -Στο 12,5% η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ [pdf]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μεγαλώνει η ψαλίδα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ η διαφορά είναι πλέον στις 12,5 μονάδες, έναντι 10% στην προηγούμενη μέτρηση.

Από την ίδια μέτρηση, προκύπτει πως πάνω από επτά στους δέκα ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ (73,5%) είναι δυσαρεστημένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης, ενώ τέσσερις στους δέκα (40,5%) απαντούν ότι δεν μπορεί πλέον να προσφέρει στη χώρα.

Ανοίγει η ψαλίδα υπέρ της ΝΔ -Στο 12,5% η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ [pdf] | iefimerida.gr 0

Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 28,5% (από 27,5%), ο ΣΥΡΙΖΑ 16% (από 17,5%). Ακολουθούν με 7,5% η ΧΑ, με 5,5% το ΚΚΕ και με 4,5% η Δημοκρατική Συμπαράταξη. Από 2% συγκεντρώνουν ΑΝΕΛ, Ένωση Κεντρώων, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Πλεύση Ελευθερίας, ενώ από 1,5% καταγράφουν Το Ποτάμι και η ΛΑΕ. Ποσοστό 6,5% δηλώνει ότι θα ψηφίσει άλλο κόμμα ενώ το 20,5% δηλώνει «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Ανοίγει η ψαλίδα υπέρ της ΝΔ -Στο 12,5% η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ [pdf] | iefimerida.gr 1

Παράσταση νίκης

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 49 ποσοστιαίες μονάδες (62% έναντι 13%), «άλλο κόμμα» αναφέρει 5% και 20% δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

Όσον αφορά την εξαγγελία του προέδρου της ΝΔ για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% το 81% συνολικά των ερωτηθέντων εκτιμά ότι είναι ένα πολύ σημαντικό (53%) ή σημαντικό ζήτημα (28%), 9% κρίνει ότι δεν είναι πολύ σημαντικό, 7,5% θεωρεί τη μείωση ασήμαντη ενώ 2,5% δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ». Εντούτοις, 60,5% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός δεν θα τηρήσει τη δέσμευσή του για μείωση του ΕΝΦΙΑ, 27% εκτιμά ότι θα την τηρήσει ενώ 12,5% δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

Ανοίγει η ψαλίδα υπέρ της ΝΔ -Στο 12,5% η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ [pdf] | iefimerida.gr 2

Επιπλέον, 86,5% των ερωτηθέντων δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης, 8% ούτε ικανοποιημένοι ούτε δυσαρεστημένοι και 5,5% δηλώνουν ικανοποιημένοι.

Μάλιστα, επτά στους δέκα ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ (73,5%) είναι δυσαρεστημένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης, 14,5% είναι ικανοποιημένοι, και 12% ούτε ικανοποιημένοι ούτε δυσαρεστημένοι.

Αναλυτικά η δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας σε μορφή PDF.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Δημοσκόπηση ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ