Cosco: Ανάπτυξη της κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά- Στόχος ο τριπλασιασμός των επιβατών - iefimerida.gr

Cosco: Ανάπτυξη της κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά- Στόχος ο τριπλασιασμός των επιβατών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε υπερδιπλασιασμό του αριθμού των επιβατών κρουαζιέρας που θα χρησιμοποιούν το λιμάνι του Πειραιά τα επόμενα χρόνια στοχεύει η Cosco, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος του ομίλου Ξου Λιρόνγκ.

«Η κίνηση των επιβατών κρουαζιέρας είναι γύρω στα 1,1 εκατομμύρια άτομα ετησίως αυτή τη στιγμή. Βραχυπρόθεσμος στόχος μας είναι να αυξηθεί στα 1,5 εκατομμύρια και στα 3 εκατομμύρια μακροπρόθεσμα», είπε κατά τη διάρκεια τελετής εγκαινίων της νέας προβλήτας κρουαζιερόπλοιων στον Πειραιά, όπως μεταδίδει το Reuters.

Χαιρετίζοντας τα εγκαίνια ο πρόεδρος της Cosco πρόσθεσε ότι υπάρχει μεγάλη ευκαιρία για τον τομέα της κρουαζιέρας, καθώς υπάρχει μεγάλη ανάπτυξη και ζήτηση ιδιαίτερα στην Κίνα και η Ελλάδα έχει γίνει πόλος έλξης κινέζων τουριστών. Η Cosco Shipping, τόνισε ο κ. Λιρόνγκ με τη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης και του ΤΑΙΠΕΔ θα επιταχύνει τις επενδύσεις τόσο για τη δημιουργία νέων θέσεων για αγκυροβόλιο πλοίων μεγαλύτερου βάθους, καθώς και άλλες επενδύσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της κρουαζιέρας με στόχο από 1,1 εκατ. τουρίστες που διακινούνται σήμερα στον Πειραιά, να φτάσουμε σύντομα στο 1,5 εκατ. και μακροπρόθεσμα στα 3 εκατ. τουρίστες. «Με τη βοήθεια των συναρμόδιων υπουργείων, του ΤΑΙΠΕΔ και του Δήμου Πειραιά, θα εργαστούμε σκληρά για να κάνουμε στον Πειραιά το πιο λαμπρό μαργαριτάρι της Μεσογείου», ανέφερε ο Λιρονγκ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Cosco κρουαζιέρα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ