Οργή Τσίπρα για τα χημικά στους συνταξιούχους -Φωνές σε Τόσκα - iefimerida.gr

Οργή Τσίπρα για τα χημικά στους συνταξιούχους -Φωνές σε Τόσκα

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ενέργεια των ΜΑΤ, προφανώς μετά από εντολή ανωτέρου τους, να ψεκάσουν με χημικά τους συνταξιούχους προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και του εξέφρασε την ενόχλησή του για το περιστατικό.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον κ. Τόσκα να μην επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό.

Ενταση και δακρυγόνα σε συνταξιούχους μία ανάσα από το Μαξίμου
Η πορεία των συνταξιούχων που ξεκίνησε στις 10:00 από την πλατεία Κοτζιά έφτασε κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου και βρέθηκε αντιμέτωπη με αστυνομικούς των ΜΑΤ, οι οποίοι έκαναν χρήση χημικών.

Ολα ξεκίνησαν όταν οι συνταξιούχοι προσπάθησαν να περάσουν από τον κλοιό των αστυνομικών για να κατευθυνθούν προς το Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνέχεια οι συνταξιούχοι προσπάθησαν να μετακινήσουν μία κλούβα των ΜΑΤ, με τους τελευταίους να ρίχνουν δακρυγόνα προκειμένου να αναγκάσουν τους συνταξιούχους να αποχωρήσουν από το σημείο.

Λίγο αργότερα και αφού επέστρεψε η ηρεμία στο σημείο, υπήρξε τηλεφωνική επαφή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα. Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την έντονη ενόχλησή του για τη ρίψη χημικών στους συνταξιούχους και του ζήτησε να μην επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό. Λίγη ώρα αργότερα ο υπουργός ανέλαβε την ευθύνη για το περιστατικό.

Τόσκας: Αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη για τα χημικά στους συνταξιούχους -Θα σταματήσουν
Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για την περιορισμένη χρήση χημικών κατά τη διάρκεια διαδήλωσης συνταξιούχων που έγινε τη Δευτέρα έξώ από το Μέγαρο Μαξίμου.
«Μετά το σημερινό περιστατικό, δόθηκε εντολή να απαγορευτεί κάθε χρήση δακρυγόνων σε διαδηλώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων» αναφέρει σε ανακοίνωση του το Υπουργείο μετά την περιορισμένη όπως αναφέρει χρήση χημικών στη συμβολή της λεωφόρου Βασ. Σοφίας με την οδό Ηρώδου Αττικού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ