Ο Πάπας Φραγκίσκος επισπεύδει τη διαδικασία αγιοποίησης του ιερέα Χάμελ που αποκεφαλίστηκε στο Σεντ Ετιέν - iefimerida.gr

Ο Πάπας Φραγκίσκος επισπεύδει τη διαδικασία αγιοποίησης του ιερέα Χάμελ που αποκεφαλίστηκε στο Σεντ Ετιέν

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο μήνες μετά τη δολοφονία του Πατέρα Ζακ Χάμελ από τους τρομοκράτες του Isis, ο Πάπας Φραγκίσκος προχώρησε σε μια σημαντική δήλωση.

Τόνισε ότι σκοπεύει να συντομεύσει την προθεσμία που είχε δοθεί για την αγιοποίηση του Πατέρα, μια διαδικασία που θα μπορούσε να πάρει «μήνες ή ακόμα και χρόνια».

«Ο Πάπας Φραγκίσκος συμφώνησε να συντομεύσει το χρόνο πριν από την έναρξη της αγιοποίησης του Jacques Hamel, που δολοφονήθηκε τον Ιούλιο στο Saint-Étienne-du-Rouvray», αναφέρει σήμερα σε ανακοίνωσή του το Βατικανό.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή είναι μια σπάνια εξαίρεση από τους κανόνες του Βατικανού, αφού σε τέτοιες περιπτώσεις απαιτείται μια περίοδος -τουλάχιστον- πέντε ετών μεταξύ του θανάτου για το άνοιγμα του φακέλου της αγιοποίησης.





Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ