Ιερώνυμος στους βουλευτές: Ευχόμαστε και σε εσάς και σε εμάς καλή δύναμη - iefimerida.gr

Ιερώνυμος στους βουλευτές: Ευχόμαστε και σε εσάς και σε εμάς καλή δύναμη

Φωτογραφία: SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο σημερινός αγιασμός για τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο έδωσε την αφορμή στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να ρίξει νέα καρφιά, αναζωπυρώνοντας την κόντρα Εκκλησίας-Πολιτείας με αφορμή το θέμα των θρησκευτικών.

Ο Αρχιεπίσκοπος που έφθασε στη Βουλή για την τέλεση του αγιασμού, έγινε δεκτός στο γραφείο του Προέδρου του Σώματος Νίκου Βούτση, με τον οποίο είχαν έναν σύντομο διάλογο μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες.

  • Ιερώνυμος: Τα σπίτια μας καίγονται και εμείς τραγουδάμε ... Το καράβι βουλιάζει για όλους, είναι μεγάλη αγωνία του κόσμου κι όπου σταθούμε μας ρωτάει που πάμε... Λιγότερες πικρίες, σύνεση και όχι βιαστικά βήματα
  • Ν. Βούτσης: Είμαστε όλοι στο ίδιο κλαρί, συναποτελούμε ένα δέντρο με μεγάλες και βαθιές ρίζες, είμαστε έκθετοι στη διεθνή συγκυρία, τα παιδιά μας δεν πρέπει να ζήσουν με λιγότερες προσδοκίες. 

Λίγο μετά το τέλος του αγιασμού ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος απευθυνόμενος σε όλο το σώμα είπε ευχόμαστε σε εσάς και σε μας καλή δύναμη πολύ φρόνηση πολύ σύνεση σε ό,τι λέμε και ότι κάνουμε με εμφανείς τις αιχμές στο λόγο του.

Ιερώνυμος στους βουλευτές: Ευχόμαστε και σε εσάς και σε εμάς καλή δύναμη  | iefimerida.gr 0
Ιερώνυμος στους βουλευτές: Ευχόμαστε και σε εσάς και σε εμάς καλή δύναμη  | iefimerida.gr 1

Κατά την αποχώρηση της Ιεράς Συνόδου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, χαιρέτησε δια χειραψίας σχεδόν όλους τους Ιεράρχες ενώ με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο είχε και μια ολιγόλεπτη συνομιλία. Τον Αρχιεπίσκοπο και τα μέλη της Ιεραρχίας είχε συνοδεύει στην αίθουσα της Ολομέλειας ο Α' αντιπρόεδρος της Βουλής Τάσος Κουράκης.

Ιερώνυμος στους βουλευτές: Ευχόμαστε και σε εσάς και σε εμάς καλή δύναμη  | iefimerida.gr 2
Ιερώνυμος στους βουλευτές: Ευχόμαστε και σε εσάς και σε εμάς καλή δύναμη  | iefimerida.gr 3

Από πολύ νωρίς όλες οι πτέρυγες της Βουλής είχαν κατακλυστεί από τους βουλευτές. Στα πρώτα υπουργικά έδρανα, και δίπλα από τον πρωθυπουργό κάθισαν κατά σειρά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός 'Αμυνας Πάνος Καμένος, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παπάς και ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

Ιερώνυμος στους βουλευτές: Ευχόμαστε και σε εσάς και σε εμάς καλή δύναμη  | iefimerida.gr 4
Ιερώνυμος στους βουλευτές: Ευχόμαστε και σε εσάς και σε εμάς καλή δύναμη  | iefimerida.gr 5
Ιερώνυμος στους βουλευτές: Ευχόμαστε και σε εσάς και σε εμάς καλή δύναμη  | iefimerida.gr 6
Ιερώνυμος στους βουλευτές: Ευχόμαστε και σε εσάς και σε εμάς καλή δύναμη  | iefimerida.gr 7

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ & Πηγή Φωτό: Sooc

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βουλή αγιασμός Ιερώνυμος Τσίπρας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ