Το προφίλ της Ουντινέζε, αντιπάλου του ΠΑΟΚ στο Europa League - iefimerida.gr

Το προφίλ της Ουντινέζε, αντιπάλου του ΠΑΟΚ στο Europa League

ΠΑΟΚ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πρωτοπόρο της Serie A, Ουντινέζε θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στη φάση των «32» του Europa League. Οι αναμνήσεις του «Δικεφάλου του Βορρά» από τους Ιταλούς είναι ευχάριστες, καθώς το 2000 τους είχε νίκησει με 3-0 στην παράταση στην Τούμπα, ανατρέποντας το 1-0 στην Ιταλία για τον β' γύρο του Κυπέλλου UEFA.

Η πορεία της Ουντινέζε στα Κύπελλα Ευρώπης ξεκίνησε από τα play-off του Champions League, όπου και αποκλείστηκε από την Άρσεναλ με δύο ήττες (2-1 στο Λονδίνο και 1-0 στο «Φρίουλι». Στο Europa League αγωνίστηκε στον 9ο όμιλο της διοργάνωσης, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση πίσω από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο απολογισμός της ήταν δύο εντός έδρας νίκες (2-0 την Ατλέτικο και 2-1 τη Ρεν), τρεις ισοπαλίες (1-1 με Σέλτικ εντός κι εκτός και 0-0 με τη Ρεν στη Γαλλία), ενώ ηττήθηκε με 4-0 από την Ατλέτικο στο «Βιθέντε Καλντερόν».

Η Ουντινέζε, αν και δεν είναι μία από τις παραδοσιακές δυνάμεις της Ιταλίας, βρίσκεται στην πρώτη θέση του ιταλικού πρωταθλήματος μαζί με την Γιουβέντους ύστερα από 14 αγωνιστικές. Το αστέρι και αρχηγός της ομάδας είναι ο Αντόνιο Ντι Νατάλε, που παρά τα 34 χρόνια του βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, έχοντας πετύχει ήδη 10 γκολ στο πρωτάθλημα.

Προπονητής της ομάδας είναι ο Φρανσέσκο Γκουϊντολίν, ενώ έχει ως έδρα το Φρίουλι» (χωρητικότητας 41.000 θεατών). Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1986, χωρίς να έχει κατακτήσει μέχρι στιγμής κάποιο τίτλο στην Ιταλία.

Το ρόστερ της Ουντινέζε:Τερματοφύλακες: Χαντάνοβιτς (Σλοβενία), Παντέλι, Ρόμο.

Αμυντικοί: Ντανίλο (Βραζιλία), Μπάστα (Σερβία), Ντομίτσι, Νέουτον
(Βραζιλία), Μπέλο, Μπενάτια (Μαρόκο), Έκστραντ (Σουηδία), Αρμέρο (Κολομβία), Σμπαρντέλα, Ντεάνα, Κοράντο.

Μέσοι: Ίσλα (Χιλή), Μπαντού (Γκάνα), Ασαμόα (Γκάνα), Αμπντί, Ντουμπαΐ (Ακτή Ελεφαντοστού), Περέιρα (Αργεντινή), Μπέντιν, Πίντσι, Μπατόκιο, Μιλιορίνι, Μπαλντάσιν, Πίσκοπο.

Επιθετικοί: Μπαρέτο (Βραζιλία), Ντι Νατάλε, Φαμπρίνι, Μαρσούρα, Φλόρο Φλόρες, Ντιμίτριο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ