Σπίρτζης για Καλογρίτσα: Δεν θα απολογηθώ για καμία προσωπική σχέση - iefimerida.gr

Σπίρτζης για Καλογρίτσα: Δεν θα απολογηθώ για καμία προσωπική σχέση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Διασφαλίσαμε έναν καθαρό διαγωνισμό, διαφανή και ισότιμο για όλους» επεσήμανε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης σχετικά με την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών ενώ για την υπόθεση Καλογρίτσα, είπε χαρακτηριστικά «δεν θα απολογηθώ για καμία προσωπική σχέση.»

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο κ. Σπίρτζης σχολίασε σκωπτικά «έχουμε τελειώσει την Καλογριτσειάδα» και όταν ρωτήθηκε για τη σχέση του με την οικογένεια Καλογρίτσα, απάντησε: «Δεν θα απολογηθώ για καμία προσωπική σχέση. Για καμία»

«Θα πάω εγώ στον εισαγγελέα τον φάκελο» συνέχισε ο υπουργός Υποδομών επιχειρηματολογώντας ότι όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα για δημόσια έργα στα οποία έχει συμμετοχή ο εργολάβος Χρήστος Καλογρίτσας δεν ισχύουν. Επέκρινε μάλιστα τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλη Κεγκέρογλου, τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη και τους τηλεοπτικούς σταθμούς Σκάι και Alpha.

Ο κ. Σπίρτζης υπεραμύνθηκε των θεσμών που υπερασπίζονται τα συμφέροντα του Δημοσίου,όπως το Ελεγκτικό Συνέδριο. Ειδικά για τον οδικό άξονα «Πάτρα-Πύργος» αναρωτήθηκε: «Ανατέθηκαν αυτά τα έργα στον κ. Καλογρίτσα μέχρι σήμερα που μιλάμε; Όχι».

Ο Χρήστος Σπίρτζης ρωτήθηκε και για το θέμα της Τράπεζας Αττικής σε σχέση με τις κατηγορίες ότι το ταμείο των μηχανικών ΤΣΜΕΔΕ έχει χάσει σχεδό το 80% των κεφαλαίων που έδωσε για τη δεύτερη ανακεφαλαιοποίηση της Attica Bank. «Το ΤΣΜΕΔΕ εισηγήθηκε στο ΕΤΑΑ και τοΔΣ του ΕΤΑΑ πήρε την απόφαση» τόνισε ο υπουργός Υποδομών αφήνοντας αιχμές για το κατά πόσο η δεύτερη ανακεφαιολοποίηση της Αττικής που αξίωσε η Τράπεζα της Ελλάδος ήταν αναγκαία.

Για τα δάνεια που έχει λάβει ο εργολάβος Χρήστος Καλογρίτσας από την Τράπεζα Αττικής τόνισε ο κ. Σπίρτζης: «Εξυπηρετείται το δάνειο του κ. Καλογρίτσα και έχει εγγυήσεις».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ