Κέρδη τον 4ο χρόνο μετά το deal της χρονιάς προβλέπει η Σκλαβενίτης - iefimerida.gr

Κέρδη τον 4ο χρόνο μετά το deal της χρονιάς προβλέπει η Σκλαβενίτης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κερδοφορία στο τέταρτο έτος μετά την ημερομηνία επικύρωσης της συμφωνίας εξυγίανσης της Μαρινόπουλος, με τον προβλεπόμενο τζίρο να διαμορφώνεται στο 1,450 δισ. ευρώ.

Ο προβλεπόμενος σχεδιασμός των αποτελεσμάτων της νέας εταιρείας Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης Ανώνυμη Εμπορική Εταιρεία, που κατατέθηκε χθες στο Πρωτοδικείο αφορά συνολικά 21 έτη.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της Σκλαβενίτης, το επιχειρηματικό σχέδιο χρησιμοποιεί την παραδοχή ότι η νέα εταιρεία θα ακολουθήσει το μοντέλο λειτουργίας του Ομίλου Σκλαβενίτη, οδηγώντας έτσι στην επίτευξη παρόμοιου επιπέδου μικτού κέρδους σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την ένταξη της νέας εταιρείας στον Όμιλο.

Οπως αναφέρει η Ναυτεμπορική, η τιμολογιακή πολιτική προβλέπεται να είναι ενιαία για όλα τα καταστήματα του Ομίλου Σκλαβενίτη και της νέας εταιρείας, ωστόσο η νέα εταιρεία θα μπορεί να έχει την επιλογή περισσότερων προωθητικών ενεργειών στα καταστήματα της επαρχίας όπου ο Όμιλος Σκλαβενίτη δεν δραστηριοποιείται.

Πιο συγκεκριμένα, το επιχειρηματικό σχέδιο προβλέπει:

  •  Το πρώτο έτος στο οποίο αναμένεται ότι τα καθαρά αποτελέσματα της νέας εταιρείας θα είναι θετικά, στις 281 χιλ. ευρώ, είναι το τέταρτο. Τα θετικά αποτελέσματα προβλέπεται να αυξηθούν τα επόμενα έτη, κυρίως λόγω μείωσης των αποσβέσεων και τόκων, όπου το 21 έτος εκτιμώνται να ανέλθουν σε ποσοστό περίπου 1,5% επί του κύκλου εργασιών ή 22,2 εκατ. ευρώ.
  • Σε επίπεδο πωλήσεων, το πρώτο έτος αναμένεται να εμφανίζει συνολικό τζίρο 1,1 δισ. ευρώ ο οποίος θα βαίνει αυξανόμενος κάθε χρονιά και θα αγγίξει το 1,5 δισ. ευρώ την έβδομη χρονιά. Έκτοτε η πρόβλεψη θέλει το σύνολο των πωλήσεων να μένει στα ίδια επίπεδα.
  • Σημαντική θα είναι η βελτίωση, σε σχέση με τα αποτελέσματα των τελευταίων ετών, του μικτού περιθωρίου κέρδους για το πρώτο έτος, όπου εκτιμάται στο 23,6%.
  • Το μικτό περιθώριο κέρδους αναμένεται να αυξηθεί σταδιακά στο 24,4% μέχρι το 4 έτος και να παραμείνει σε αυτό το επίπεδο καθ’ όλη τη διάρκεια του επιχειρηματικού σχεδίου.
  • Ωστόσο, το περιθώριο EBITDA αναμένεται να βελτιωθεί σε θετικό 0,5% και σταδιακά να συνεχίσει να βελτιώνεται φθάνοντας έως το 3,2% το έβδομο έτος και να παραμείνει σε αυτό το επίπεδο καθ’ όλη τη διάρκεια του επιχειρηματικού σχεδίου.
  • Η λειτουργική κερδοφορία αναμένεται θετική σε όρους EBITDA από τον δεύτερο χρόνο ενώ από τον έβδομο αναμένεται να σταθεροποιηθεί σε περίπου 48,2 εκατ. ευρώ ετησίως έως το τέλος της περιόδου του επιχειρηματικού σχεδίου.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σκλαβενιτης Μαρινόπουλος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ