ΗΠΑ: Στη δημοσιότητα βίντεο από το θάνατο άοπλου άνδρα από αστυνομικά πυρά - iefimerida.gr

ΗΠΑ: Στη δημοσιότητα βίντεο από το θάνατο άοπλου άνδρα από αστυνομικά πυρά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αστυνομία του Ελ Καχόν, στην Καλιφόρνια, έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από τον θανάσιμο τραυματισμό του Αλφρεντ Ολάνγκο από αστυνομικά πυρά.

Ο άνδρας, που ήταν άοπλος, σκοτώθηκε την Τρίτη, σε ένα ακόμη περιστατικό που προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες στην περιοχή. Η αστυνομία ήρθε αντιμέτωπη με τον 38χρονο πίσω από ένα μεξικανικό εστιατόριο, αναφέροντας ότι «δεν ενεργούσε σαν να ήταν ο εαυτός του» και περπατούσε μέσα στον δρόμο.

Στην αρχική αναφορά, η αστυνομία ανέφερε ότι ο Ολάνγκο αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις τους να βγάλει το χέρι του από την τσέπη και ότι γρήγορα έβγαλε ένα αντικείμενο από το παντελόνι του, τεντώνοντας τα χέρια του, σαν να ήταν σε θέση για να πυροβολήσει.

Οι δύο αστυνομικοί, ο Ρίτσαρντ Γκονζάλβες και ο Τζος ΜακΝτάνιελ πυροβόλησαν και επιτέθηκαν με τέιζερ στον άνδρα, αντίστοιχα. Αργότερα αποδείχθηκε όμως ότι ο άτυχος Ολάνγκο κρατούσε μόνο ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο και όχι όπλο.

Τα βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα είναι από κάμερα ασφαλείας και από το κινητό αυτόπτη μάρτυρα,

«Πρόκειται για την πιο δύσκολη κατάσταση που μπορεί να συναντήσει ποτέ ένας αστυνομικός και την οποία ποτέ δεν επιδιώκουμε», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο αρχηγός της αστυνομίας της Ελ Καχόν Τζεφ Ντέιβις. «Είναι ένα τραγικό συμβάν που πήρε μια ζωή και έχει μεγάλο αντίκτυπο στην κοινότητά μας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ