Βενιζέλος: «Είμαι εξουθενωμένος, δεν είμαι κουρασμένος» - iefimerida.gr

Βενιζέλος: «Είμαι εξουθενωμένος, δεν είμαι κουρασμένος»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από το βήμα της Βουλής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος επιτέθηκε σε όσους έσπευσαν να ερμηνεύσουν τη δήλωση «είμαι εξουθενωμένος» και υποστήριξε πως δεν εννοούσε ότι είναι κουρασμένος.

Αντιθέτως αυτό που εννοούσε είναι πως συμπάσχει με τον Ελληνα πολίτη που εξουθενώνεται από τις θυσίες και το βάρος των μέτρων.

Πρόσθεσε μάλιστα «Εχω πλήρη συνείδηση του τι περνάνε οι Έλληνες πολίτες και μακάρι να μπορούσα να τους απαλλάξω από ένα μικρό ελάχιστο μέρος του βάρους που σηκώνουν», συμπλήρωσε, ενώ «διεμήνυσε» προς διάφορες κατευθύνσεις: «εγώ έχω τεράστιες προσωπικές αντοχές», διευκρινίζοντας ότι η επίμαχη αναφορά του αποτελεί «ψυχική στάση και δεν είναι θέμα προσωπικών αντοχών».

Παράλληλα ο υπουργός Οικονομικών απάντησε και στις επικρίσεις του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για το νέο μνημόνιο και τα νέα μέτρα, υποστηρίζοντας «Όποιος δεν λέει τα πράγματα με σαφήνεια και καθαρότητα αλλά κρύβει λόγια, γιατί έχει μικρές κομματικές εκλογικές φιλοδοξίες -και δεν αναφέρομαι στο ΣΥΡΙΖΑ τώρα, αναφέρομαι σε μεγαλύτερα κόμματα- όποιος το κάνει αυτό γιατί έχει προσωπικούς στόχους, δεν κινείται στο επίπεδο των περιστάσεων». Πρόσθεσε ακόμα πως όταν ο ίδιος ανέλαβε τα καθήκοντα του υπουργού Οικονομικών τον περασμένο Ιούνιο, γνώριζε «πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση», όπως και ότι «δεν πρόκειται να εφαρμόσω τις δικές μου προσωπικές επιλογές στην άσκηση της οικονομικής πολιτικής». Παρολαυτα επεσήμανε πως θα ήθελε να του δοθεί κάποτε στο μέλλον η ευκαιρία στο υπουργείο Οικονομικών να εφαρμόσει τη δική του αντίληψη για το τι σημαίνει ανάπτυξη, τι σημαίνει κοινωνική συνοχή για το ποιο είναι το μοντέλο οργάνωσης της χώρας.

Ο κ.Βενιζέλος αναφερόμενος στις διαφωνίες μεταξύ υπουργών της κυβέρνησης είπε ότι «στην χώρα μας ποινικοποιούνται πολιτικά τα πάντα, ακόμα και η ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα σε υπουργούς της ίδιας κυβέρνησης που προέρχονται από τρία διαφορετικά κόμματα. Καταβυθιζόμαστε στην χειρότερη λογική της ίντριγκας και της παραπολιτικής», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι «δεν πρέπει ν' αφήσουμε και αυτή η κυβέρνηση, αυτή η ευκαιρία για τον τόπο, να θυσιαστεί στο βωμό της ευτέλειας, του παρασκηνίου, της παραπολιτικής».

Όπως είπε μάλιστα με έμφαση: «Είμαι βέβαιος ότι εκφράζω απολύτως την πολιτική αντίληψη και την πολιτική αισθητική του Πρωθυπουργού, του κ. Λ. Παπαδήμου όπως και την προσωπική μου, λέγοντας: ΄΄Έλεος! Αφήστε τη χώρα να ονειρευτεί, ν' αναπνεύσει, να αισιοδοξήσει. Ας μην τα μετράμε όλα με τα χαμηλά μέτρα και σταθμά μιας ξεπερασμένης κομματικής πολιτικής».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ