Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων προκαλεί ανησυχία στις ΗΠΑ -Για τις συγκρίσεις με τον Χίτλερ - iefimerida.gr

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων προκαλεί ανησυχία στις ΗΠΑ -Για τις συγκρίσεις με τον Χίτλερ

Φωτογραφία: ΑΠΕ/  EPA/MICHAEL REYNOLDS
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βαθιά ανησυχητικές χαρακτήρισε ο Αστον Κάρτερ τις νέες δηλώσεις του πρόεδρου των Φιλιππίνων.

Ο Ροντρίγκο Ντουτέρτερ συνέκρινε τον εαυτό του με τον Αδόλφο Χίτλερ. «Βρίσκω αυτά τα σχόλια βαθιά ανησυχητικά», δήλωσε ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, μετά από συναντήσεις που είχε στη Χαβάη με ομολόγους του ασιατικών κρατών, συμπεριλαμβανομένων και των Φιλιππίνων. Διευκρίνισε ότι οι δηλώσεις του Ντουτέρτε δεν εθίγησαν στις συνομιλίες.

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων, μιλώντας για τον πόλεμο που έχει κηρύξει κατά των ναρκωτικών δήλωσε ότι όπως ο Χίτλερ εξολόθρευσε εκατομμύρια Εβραίους, έτσι κι ο ίδιος θα ήταν ευτυχής να εξολοθρεύσει τα 3 εκατομμύρια ανθρώπους που είπε πως κάνουν χρήση ναρκωτικών στη χώρα του.

Η δήλωση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, κυρίως από μέρους εβραϊκών οργανώσεων. Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ χαρακτήρισε επίσης «ανησυχητική» τη δήλωση του προέδρου των Φιλιππίνων.

Η σχέση των ΗΠΑ με τις Φιλιππίνες «βασίζεται σε κοινές αξίες κι αυτό συμπεριλαμβάνει την κοινή μας πίστη στα ανθρώπινα δικαιώματα και στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας Μαρκ Τόνερ. «Τα σχόλια του προέδρου Ντουτέρτε σηματοδοτούν μια σημαντική απομάκρυνση από αυτή την παράδοση και τα βρίσκουμε ανησυχητικά», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ