Ο Τσίπρας κάλεσε εκτάκτως στο Μέγαρο Μαξίμου τον Στουρνάρα -Για την Deutsche Bank - iefimerida.gr

Ο Τσίπρας κάλεσε εκτάκτως στο Μέγαρο Μαξίμου τον Στουρνάρα -Για την Deutsche Bank

Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δίχως προγραμματισμένη συνάντηση στην ατζέντα, νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής ο Γιάννης Στουρνάρας πέρασε την πύλη του Μεγάρου Μαξίμου.

Λίγο πριν τις 17:00 ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας μετέβη στο Μαξίμου, την ώρα που στο πρωθυπουργικό γραείο ήταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας.

Ο διοικητής της ΤτΕ συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα μετά από έκτακτο αίτημα του πρωθυπουργού και αντικείμενο συζήτησης τις τελευταίες εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα και το ζήτημα της Deutsche Bank.

Στουρνάρας: Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι προστατευμένο - Δεν ανησυχώ για τις εξελίξεις στη Deutsche Bank

«Ο πρωθυπουργός μου ζήτησε να ενημερωθεί για την οικονομία, τα δημοσιονομικά και τις διεθνείς εξελίξεις. Είπαμε να τα λέμε σε τακτά χρονικά διαστήματα», δήλωσε, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας.

«Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι προστατευμένο, όπως και το διεθνές. Υπάρχουν εργαλεία που δεν είχαμε στο παρελθόν», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για την Τράπεζα Αττικής υπογράμμισε πως οι εξελίξεις είναι θετικές, με τον διοικητή της ΤτΕ να δηλώνει την στήριξή του.

Οσον αφορά την Deutsche Bank, ο κ. Στουρνάρας είπε: «Δεν ανησυχώ για τις εξελίξεις στη Deutsche Bank. Εχουμε εργαλεία στα χέρια μας να προστατευτούμε από μη αρεστές εξελίξεις».

Οπως τόνισε ο κ. Στουρνάρας, ο Αλέξης Τσίπρας τον διαβεβαίωσε πως η αξιολόγηση θα κλείσε το συντομότερο δυνατό.

Σχετικά με τα κόκκινα δάνεια σχολιάζοντας δημοσιεύματα υποστήριξε πως «οι τράπεζες θα διαλέξουν, βάσει του κώδικα δεοντολογίας, πως θα τα διαχειριστούν και θα έρθουν σε συνεννόηση με τους συνεργάσιμους δανειολήπτες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Στουρνάρας Μαξίμου
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ