Οι εκπτώσεις «έσωσαν» το λιανεμπόριο τον Ιούλιο - iefimerida.gr

Οι εκπτώσεις «έσωσαν» το λιανεμπόριο τον Ιούλιο

Φωτογραφία: Sooc/Αλέξανδρος Μιχαηλίδης
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Μετά από το αρνητικό σερί των έξι αρνητικών μηνών, ο Ιούλιος επέτρεψε κάποιους στεναγμούς ανακούφισης στους εμπόρους, καθώς οι πωλήσεις σημείωσαν «γενναία» άνοδο, κυρίως λόγω των εκπτώσεων.

Ο συνολικός δείκτης κατέγραψε άνοδο 9,7% κι από τις αυξήσεις που ξεχωρίζουν είναι αυτή στα πολυκαταστήματα (22,1%)- η οποία επιβεβαιώνει την ώθηση των εκπτώσεων- και στα είδη ένδυσης (45,1%), ενώ για πρώτη φορά μετά από τα περσινά Χριστούγεννα καταγράφηκε αύξηση (13,1%) των πωλήσεων και στα καύσιμα, προφανώς λόγω των καλοκαιρινών εξορμήσεων.

Η θετική επίπτωση από τις εκπτώσεις του Ιουλίου αποτυπώνεται και στη σύγκριση με τον Ιούνιο, όπου καταγράφεται αύξηση 25,8% στα πολυκαταστήματα, 63,3% στα είδη ένδυσης, 10,5% στα είδη οικιακού εξοπλισμού. Αντιθέτως, στα super markets, που δεν υπάρχουν εκπτώσεις, η αύξηση είναι οριακή (1,1%).

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, εκτιμά ότι η συνέχεια δεν θα είναι ανάλογη, λόγω του τεράστιου όγκου των φορολογικών υποχρεώσεων. Όπως σημειώνει ο Β. Κορκίδης, ο Σεπτέμβριος «έφυγε» με φόρους 1,8 δις ευρώ- εκ των οποίων περίπου 600 εκ. ευρώ για τη 1η δόση του ΕΝΦΙΑ και άλλα 1,2 δις ευρώ για τη 2η δόση του φόρου εισοδήματος, ενώ το τελευταίο τρίμηνο του έτους, αναζητούνται από το Δημόσιο, έσοδα ύψους 19 δις ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ λιανεμπόριο εκπτώσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ