Ο Ρόμπερτ Πλαντ των Led Zeppelin τραγουδά για τους πρόσφυγες: Λαμπεντούζα tour - iefimerida.gr

Ο Ρόμπερτ Πλαντ των Led Zeppelin τραγουδά για τους πρόσφυγες: Λαμπεντούζα tour

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο γερόλυκος της ροκ Ρόμπερτ Πλαντ, επιστρέφει ξανά στην σκηνή μετά από χρόνια, αυτή τη φορά για τους πρόσφυγες.

Ο φρόντμαν του θρυλικού ροκ συγκροτήματος των Led Zeppelin θα ηγηθεί ενός μουσικού γκρουπ το οποίο σχηματίσθηκε για έναν ευγενή σκοπό. Tην οικονομική στήριξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τους μετανάστες που ζητούν πολιτικό άσυλο σε μία ξένη χώρα.

Το συγκρότημα που εκτός από το θρυλικό βρετανό τραγουδιστή, κιθαρίστα και συνθέτη, περιλαμβάνει την γνωστή τραγουδίστρια Πάττι Γκρίφιν και άλλα σημαντικά ονόματα της ροκ μουσικής και της αμερικανικής φολκ, όπως οι Εμιλου Χάρις, οι Στηβ Ερλ, Μπάντι Μάιλ και οι Milk Carton Kids, θα πραγματοποιήσει έντεκα εμφανίσεις.

H περιοδεία θα ονομάζεται Λαμπεντούζα Τουρ, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν εξ' ολοκλήρου για την υποστήριξη των προσφύγων.

Ο Πλαντ θα εμφανισθεί σε τουλάχιστον επτά σόου, μεταξύ των οποίων στις 13 Οκτωβρίου στο Σικάγο, στις 18 Οκτωβρίου στην Νέα Υόρκη, και στις 21 Οκτωβρίου στην Ουάσινγκτον.

«Είναι ένα ανθρωπιστικό και όχι πολιτικό ζήτημα δήλωσε η Πάττι Γκρίφιν στη διάρκεια παρουσίασης της περιοδείας. Πρόκειται για πραγματικούς ανθρώπους, με πραγματικές ανάγκες και εμείς οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε αυτά τα προβλήματα με ρεαλιστικό τρόπο. Βασίζεται σε μία ιδέα του Ρόμπερτ Πλαντ, που ελπίζω ότι θα λειτουργήσει για καλό σκοπό. Θέλω η φωνή μου, μαζί με τις φωνές των φίλων μου να βοηθήσει εκείνους που δεν έχουν τα απαραίτητα στη ζωή τους, να τα αποκτήσουν», είπε η Γκρίφιν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ