Μικρός Μπεν: Βρήκαν 5 σκελετούς σε αρχαίο νεκροταφείο -Σε δεξαμενή αποβλήτων στρέφονται οι έρευνες - iefimerida.gr

Μικρός Μπεν: Βρήκαν 5 σκελετούς σε αρχαίο νεκροταφείο -Σε δεξαμενή αποβλήτων στρέφονται οι έρευνες

Φωτογραφία: Intime News/Παναγιωτόπουλος Νίκος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεχίζονται με... απρόοπτα οι έρευνες σε χωράφι της Κω, όπου υπάρχουν εικασίες ότι μπορεί να θάφτηκε ο μικρός Μπεν Νίνταμ, που εξαφανίστηκε το 1991.

Το βρετανικό κλιμάκιο των αστυνομικών κατά τις ανασκσαφές που έκανε χθες εντόπισε ένα αρχαίο νεκροταφείο, 4 με 5 τάφων ηλικίας από 1.500 έως 2.000 ετών. Μάλιστα, σύμφωνα με τη Sun οι ερευνητές εντόπισαν πέντε σκελετούς.

Μικρός Μπεν: Βρήκαν 5 σκελετούς σε αρχαίο νεκροταφείο -Σε δεξαμενή αποβλήτων στρέφονται οι έρευνες | iefimerida.gr 0

Από τη στιγμή που βρέθηκε το νεκροταφείο ο χώρος θεωρείται αρχαιολογικός και δεν επιτρέπονται ανασκαφές σε μεγαλύτερο βάθος και έτσι οι Βρετανοί ερευνητές στρέφουν, πλέον, αλλού τις έρευνές τους.

Συγκεκριμένα, επικεντρώνονται σε έναν βόθρο, όπου μάλιστα ειδικοί με λευκές στολές και αναπνευστήρες για να προστατευτούν από τη μυρωδιά, κατέβηκαν για να τον ερευνήσουν και να συλλέξουν υλικό προκειμένου να το στείλουν στα εξειδικευμένα εργαστήριά τους.

Εκτός από τη δεξαμενή αποβλήτων, οι έρευνες εστιάζονται επίσης σε ένα χωράφι με ελιές αλλά και στο σημείο όπου βρίσκεται μια συκιά, η οποία δεν είχε φυτευτεί όταν εξαφανίστηκε ο μικρός Μπεν το καλοκαίρι του 1991.

Μικρός Μπεν: Βρήκαν 5 σκελετούς σε αρχαίο νεκροταφείο -Σε δεξαμενή αποβλήτων στρέφονται οι έρευνες | iefimerida.gr 1

Μέχρι στιγμής, πάντως, από τις έρευνες τα ίχνη αποσύνθεσης που έχουν βρεθεί και τα μικρά οστά ανήκουν σε ζώα. Μόνο για τα ίχνη που έχουν βρεθεί σε ένα σημείο δεν έχει ακόμη αποφανθεί το εργαστήριο του Αμπερντίν αν ανήκουν σε άνθρωπο ή όχι.

Οι εξελίξεις έχουν προκαλέσει τον εκνευρισμό του ιδιοκτήτη του χωραφιού, Στέφανου Τουμουχήσα. Κυρίως γιατί από τη στιγμή που βρέθηκαν αρχαία, μπορεί το χωράφι του να χαρακτηριστική αρχαιολογικός χώρος. «Έδωσα άδεια για τις εκσκαφές και έκοψαν δέντρα γιατί ήθελα να βοηθήσω. Αλλά αυτή είναι η μόνη γη που έχω. Οπότε πρέπει να τους πω να σταματήσουν», είπε στη Mirror.

Μικρός Μπεν: Βρήκαν 5 σκελετούς σε αρχαίο νεκροταφείο -Σε δεξαμενή αποβλήτων στρέφονται οι έρευνες | iefimerida.gr 2
Μικρός Μπεν: Βρήκαν 5 σκελετούς σε αρχαίο νεκροταφείο -Σε δεξαμενή αποβλήτων στρέφονται οι έρευνες | iefimerida.gr 3
Μικρός Μπεν: Βρήκαν 5 σκελετούς σε αρχαίο νεκροταφείο -Σε δεξαμενή αποβλήτων στρέφονται οι έρευνες | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μικρός Μπεν Κως
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ