Με κομμένη την ανάσα περιμένουν στο Μαξίμου την απόφαση του ΣτΕ για τις άδειες - iefimerida.gr

Με κομμένη την ανάσα περιμένουν στο Μαξίμου την απόφαση του ΣτΕ για τις άδειες

Με έντονο το αίσθημα της αγωνίας και εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένουν στο κυβερνητικό επιτελείο την κρίση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες. H πρώτη διάσκεψη των δικαστών αρχίζει σήμερα.

Το ανώτατο δικαστήριο θα κληθεί να αποφασίσει για τη συνταγματικότητα ή μη στο σύνολο του νομοθετικού πλαισίου της κυβέρνησης, την ώρα που ο επίμαχος διαγωνισμός έχει προκαλέσει έντονες αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό.

Η γραμμή της κυβέρνησης, πάντως, είναι ότι η αντιπολίτευση προσπαθεί να απονομιμοποιήσει ένα διαγωνισμό που έχει πολλές δικλείδες ασφαλείας, πολλά στάδια ελέγχου. Και όπως διαβεβαίωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της «τηρείται κατά γράμμα ο νόμος και οι διαδικασίες που απορρέουν από αυτόν».

Ευελπιστούν σε δικαίωση
Κατά τα λοιπά στο στενό πρωθυπουργικό πυρήνα διαβλέπουν ότι η απόφαση του ΣτΕ θα φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τη Νέα Δημοκρατία και ταυτόχρονα αισιοδοξούν ότι θα αποτελέσει δικαίωση για την κυβέρνηση.

Μία καθαρή απόφαση που κρίνει το νόμο συνταγματικό θα έδινε μεγάλη «ανάσα» στην κυβέρνηση που πιέζεται από παντού, ακόμα και από τα αυτογκόλ των υπουργών της. Σε αντίθετη περίπτωση- παρότι κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν ότι δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο- τα πράγματα μόνο ανέφελα δεν θα είναι. Ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να σκεφτεί τις επόμενες κινήσεις του με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοικτά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μέγαρο Μαξίμου
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ