Ενωση Κεντρώων: Σε Εκκλησία και Πανεπιστήμια οι μισές μετοχές των νέων καναλιών - iefimerida.gr

Ενωση Κεντρώων: Σε Εκκλησία και Πανεπιστήμια οι μισές μετοχές των νέων καναλιών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρόταση να δοθούν οι μισές μετοχές των νέων τηλεοπτικών σταθμών στην Εκκλησία, σε πανεπιστημιακά ιδρύματα και σε δήμους, κάνει η Ενωση Κεντρώων σημειώνοντας ότι θα μειωθεί η κυριαρχία των καναλαρχών.

Η Ενωση Κεντρώων καλεί την κυβέρνηση να εξετάσει την πρότασή της ώστε τα κανάλια να αποκτήσουν κοινωνικά ελεγχόμενο προφίλ. Σε ανακοίνωσή της σχετικά με το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, αναφέρει:

«Παρουσιάζονται τέσσερις επιχειρηματίες να διεκδικούν άδεια λειτουργίας τηλεοπτικού σταθμού εθνικής εμβέλειας. Η θέση της Ένωσης Κεντρώων είναι το ήμισυ των μετοχών του κάθε τηλεοπτικού σταθμού να δοθεί σε ιδρύματα πανεπιστημιακά, ευαγή, εκκλησία της Ελλάδος, δήμους, οργανισμούς κοινής ωφέλειας.

Στόχος μας είναι να μειωθεί η απόλυτη κυριαρχία του κάθε επιχειρηματία και να αποκτήσουν οι τηλεοράσεις κοινωνικά ελεγχόμενο προφίλ.

Καλό είναι η κυβέρνηση, να εξετάσει αυτές μας τις προτάσεις πριν μπούμε σε νέο φαύλο κύκλο στο πεδίο των τηλεοράσεων. Επίσης, να εξεταστεί σοβαρά η δυνατότητα να παραμείνουν σε λειτουργία και οι μη αδειοδοτηθείσες τηλεοράσεις, αφού βεβαίως καταβάλλουν, ίδια ποσά με αυτά που θα δώσουν οι αδειοδοτηθέντες.

Το μεγαλείο μιας κυβέρνησης είναι να βρίσκει λύσεις κοινής αποδοχής και όχι να επιμένει στις απόψεις της» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τηλεοπτικές άδειες Ένωση Κεντρώων
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ