Σαουδική Αραβία: Νεαρός συνελήφθη για βίντεο που ανέβασε με Αμερικανίδα φίλη του [βίντεο] - iefimerida.gr

Σαουδική Αραβία: Νεαρός συνελήφθη για βίντεο που ανέβασε με Αμερικανίδα φίλη του [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η απίστευτη υπόθεση της σύλληψης ενός νεαρού από τη Σαουδική Αραβία έχει κάνει το γύρο κόσμου.

Ο νεαρός συνελήφθη για «ανήθικη συμπεριφορά» επειδή εμφανιζόταν να πρωταγωνιστεί σε online βίντεο στα οποία συζητούσε μία Αμερικανίδα vlogger. Όπως υποστήριξε μάλιστα η αστυνομία, τα βίντεο που δημοσιεύτηκαν στο YouNow ήταν προκλητικά και τραβούσαν «αρνητική προσοχή» από θεατές από όλο τον κόσμο.

Τα βίντεο αρχικά ήταν σε live streaming, στη συνέχεια όμως ανέβηκαν και στο YouTube όπου είχαν εκατοντάδες χιλιάδες views. Σε ένα από αυτά ο Abu Sin, ο Σαουδάραβας νεαρός, -το παρατσούκλι του οποίου σημαίνει φαφούτης- φοράει ένα παραδοσιακό κάλυμμα στο κεφάλι και τραγουδάει ένα παραδοσιακό τραγούδι στην 21χρονη vlogger από την Καλιφόρνια, ενώ στη συνέχεια της ζητάει να τον παντρευτεί.

Η σύλληψη του νεαρού έγινε την Κυριακή, ενώ και αυτή ήταν σε live μετάδοση στο YouNow, μια και ο Abu Sin εκείνη τη στιγμή συνομιλούσε με ένα φίλο του ενώ έκανε βόλτα σε αυτοκίνητο.

«Τα βίντεό του έλαβαν πολλά σχόλια και πολλοί σχολιαστές από το ευρύ κοινό απαίτησαν να τιμωρηθεί για τις πράξεις του» είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Ριάντ, σύμφωνα με την Saudi Gazette. «Οι δύο τους [ο Abu Sin και η Κριστίνα, η αμερικανίδα vlogger] δημιούργησαν δελεαστικά βίντεο που τράβηξαν χιλιάδες ακόλουθους και θεατές από όλο τον κόσμο σε σύντομο χρονικό διάστημα», συνέχισε τονίζοντας ότι έγινε διάσημος και τράβηξε αρνητική προσοχή.

Σύμφωνα με τις αρχές μάλιστα, ο Σαουδάραβας νεαρός παρότι μοιάζει αρκετά νεότερος είναι 19 ετών. Σε ένα βίντεο πάντως ο ίδιος λέει ότι είναι 20 ετών με την αμερικανίδα vlogger να του απαντάει σκεπτικά «μα, είσαι μόλις 13».

Μέχρι στιγμής πάντως ούτε η 21χρονη vlogger ούτε το YouNow έχουν κάνει κάποιο σχόλιο.

Στη Σαουδική Αραβία έχουν γίνει πολλές συλλήψεις που συνδέονται με βίντεο που ανέβηκαν στο YouTube αλλά και με τα κοινωνικά δίκτυα, ενώ σε μία περίπτωση ορισμένοι άντρες συνελήφθησαν επειδή δημοσίευσαν υλικό στο οποίο έκαναν «free hugs».

Σύμφωνα με τον Adam Coogle, ερευνητή του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Μέση Ανατολή, η χώρα έχει περάσει αρκετούς νόμους για τη χρήση του διαδικτύου συμπεριλαμβανομένου ενός νόμου για το έγκλημα στο διαδίκτυο, το 2007. Σε αυτό το νόμο το άρθρο 6 αναφέρει ότι ποινικοποιείται η παραγωγή περιεχομένου που βλάπτει τη δημόσια τάξη, τις θρησκευτικές αξίες, τα δημόσια ήθη, την ιερότητα της ιδιωτικής ζωής. Σύμφωνα με τον ίδιο νόμο στους παραβάτες επιβάλλεται ποινή φυλάκισης έως και 5 χρόνια αλλά και χρηματικό πρόστιμο.

«Έχουμε δει πολλές περιπτώσεις στις οποίες εισαγγελείς και δικαστές στη Σαουδική Αραβία, έχουν χρησιμοποιήσει αόριστες διατάξεις αυτού του νόμου για να κατηγορήσουν και να περάσουν από δίκη Σαουδάραβες πολίτες για ειρηνικά tweets και σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα», είπε ο Coogle στον Independent εκφράζοντας την ανησυχία του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σαουδική Αραβία Βίντεο νεαρός Σύλληψη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ