Ντομπρόβσκις: Δυσμενείς για την Ευρώπη οι αλλαγές στους παγκόσμιους τραπεζικούς κανόνες - iefimerida.gr

Ντομπρόβσκις: Δυσμενείς για την Ευρώπη οι αλλαγές στους παγκόσμιους τραπεζικούς κανόνες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δυσμενείς επιπτώσεις για τις ευρωπαϊκές τράπεζες θα έχει η σχεδιαζόμενη μεταρρύθμιση των παγκόσμιων τραπεζικών κανόνων, την οποία συζητούν οι ΗΠΑ, η Ευρώπη, η Ιαπωνία και άλλες μεγάλες οικονομίες, σύμφωνα με τον Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, η Επιτροπή της Βασιλείας, το σώμα που αποτελείται από τραπεζικούς επόπτες που προέρχονται από πάνω από 30 χώρες, έχει θέσει το τέλος του έτους ως προθεσμία καθορισμού του συνόλου των κανόνων που ισχύουν για τις τράπεζες και είναι γνωστή ως Βασιλεία ΙΙΙ - είχε ως στόχο να καταστήσει τον τραπεζικό τομέα ασφαλέστερο.

Εχει πάντως δεχθεί κριτική καθώς έχει προκρίνει την αύξηση των κεφαλαιακών απαιτήσεων για τις τράπεζες.

«Όπως έχουν τα πράγματα, οι προτάσεις που εξέδωσε η Βασιλεία προς συζήτηση, εισηγούνται σημαντικά υψηλότερες κεφαλαιακές απαιτήσεις σε όλους τους τομείς», ανέφερε ο ευρωπαίος Επίτροπος, σε τραπεζικό συνέδριο στις Βρυξέλλες.

Όπως είπε, απομένουν ακόμα να γίνουν αρκετά σε μια σειρά τομέων ώστε να αποφευχθούν αλλαγές που θα οδηγήσουν σε σημαντικές αυξήσεις των κεφαλαιακών απαιτήσεων στον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βάλντις Ντομπρόβσκις τράπεζες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ