Η κυβέρνηση ξορκίζει τα αδιέξοδα με αλλαγή ατζέντας - iefimerida.gr

Η κυβέρνηση ξορκίζει τα αδιέξοδα με αλλαγή ατζέντας

Φωτογραφία: INTIMENEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Ανάσες» για να μπορέσουν να απεγκλωβιστούν από τα κυβερνητικά αδιέξοδα αναζητούν στο Μαξίμου, με τις εξελίξεις στο πεδίο των τηλεοπτικών αδειών και στην οικονομία να είναι οι δύο βασικοί σκόπελοι.

Η επιλογή του πρωθυπουργού να τοποθετηθεί στην ολομέλεια για όλα τα θέματα της επικαιρότητας, -βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τα θέματα της παιδείας-, μόνο τυχαία δεν ήταν. Αντιθέτως, μαρτυρά τη μεγάλη αγωνία της κυβέρνησης να βγει μπροστά και να κερδίσει επικοινωνιακά το χαμένο έδαφος από τις παλινωδίες των τελευταίων ημερών.

Την ίδια ώρα κυβερνητικά στελέχη με αφορμή τη σπουδή Τσίπρα να ανακοινώσει συζήτηση στη Βουλή για τη διαφθορά και τη διαπλοκή παραδέχονται πως πρόκειται για το έσχατο προνομιακό πεδίο αντιπαράθεσης της κυβέρνησης «με το μεγαλύτερο μέρος της αντιπολίτευσης, γιατί η Αριστερά έχει το ηθικό πλεονέκτημα και δεν έχει τίποτα να κρύψει». Ωστόσο, άλλες φωνές, δεν αρνούνται ότι πρόκειται για μια κίνηση που χωρίς αμφιβολία τους δίνει τη δυνατότητα να αλλάξουν την ατζέντα.

Και κατά πληροφορίες του Iefimerida η συζήτηση στη Βουλή δεν θα πρέπει να αναμένεται σύντομα. Αντιθέτως, αυτό θα συμβεί "την κατάλληλη στιγμή".

Ικανοποίηση στο Μαξίμου για την προ ημερησίας
Κατά τα λοιπά στο πρωθυπουργικό επιτελείο κάνουν θετικό «ταμείο» για τη χθεσινή συζήτηση Τσίπρα-Μητσοτάκη.

Αφενός μιλούν για «ρελάνς Τσίπρα να ανακοινώσει συζήτηση στη Βουλή για τη διαφθορά και τη διαπλοκή». Αφετέρου σε ό,τι αφορά στο «γήπεδο» της Παιδείας έκαναν λόγο για το γεγονός ότι « παρουσιάστηκαν δύο εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις. Η πρόταση της κυβέρνησης που στοχεύει στη βελτίωση της δημόσιας παιδείας και αυτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης που νοιάζεται μόνο για τα ιδιωτικά».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αλέξης Τσίπρας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ