Στους κινηματογράφους: Η Πενέλοπε Κρουζ στη μεγάλη οθόνη ως «Μα Μα» [κριτική & τρέιλερ] - iefimerida.gr

Στους κινηματογράφους: Η Πενέλοπε Κρουζ στη μεγάλη οθόνη ως «Μα Μα» [κριτική & τρέιλερ]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πετυχημένο θρίλερ, ένα αθυρόστομο πάρτι με λουκάνικα και η ιλιγγιώδης φαντασία του Τιμ Μπάρτον βρίσκονται στο κινηματογραφικό τραπέζι σας αυτήν την εβδομάδα και περιμένουν να τα δοκιμάσετε.

Έξι ακόμα ταινίες διαφορετικών ειδών συμπληρώνουν μια ακόμα πλούσια εβδομάδα.

Μη Σβήσεις το Φως Tρόμου, ΗΠΑ - 2016

Στους κινηματογράφους: Η Πενέλοπε Κρουζ στη μεγάλη οθόνη ως «Μα Μα» [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 0


Lights Out
Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Φ. Σάντμπεργκ
Παίζουν: Τερέζα Πάλμερ, Γκάμπριελ Μπέιτμαν, Αλεξάντερ ΝτιΠέρσια, Μπίλι Μπερκ και Μαρία Μπέλο.

Τι Συμβαίνει:
Συναρπαστική δουλειά από τον πρωτοεμφανιζόμενο Σουηδό σκηνοθέτη Ντέιβιντ Σάντεμπεργκ ο οποίος μετατρέπει σε μεγάλου μήκους μια μικρού μήκους ταινία του, αποδεικνύοντας πως μπορεί να χειρίζεται με επιτυχία το σασπένς και τον τρόμο που παραμονεύει μέσα στο σκοτάδι. Το ταινιάκι του Σάντεμπεργκ κίνησε την προσοχή του παραγωγού Τζέημς Γουαν που του άναψε το φως για μια σκηνοθετική καριέρα.
H Ρεμπέκα (Τερέσα Πάλμερ), ζει μόνη της σε ένα διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης. Σε νεαρή ηλικία, εξαιτίας της ολοένα και πιο δύσκολης και συγκρουσιακής σχέσης της με τη μητέρα της, Σόφι - με την οποία δεν διατηρεί πλέον καμία επαφή - αλλά και μετά την απότομη αποχώρηση του πατέρα της, η Ρεμπέκα εγκαταλείπει την πατρική εστία. Όμως, όταν μαθαίνει ότι ο 10χρονος ετεροθαλής αδελφός της, ο Μάρτιν υποφέρει από αϋπνίες και αισθάνεται ότι κάποιος απειλεί τη ζωή του, η Ρεμπέκα επιστρέφει στο πατρικό της, παρόλο που εξακολουθεί να μη νιώθει εντελώς ευπρόσδεκτη εκεί.
Η Σόφι (Μαρία Μπέλο) δεν έχει αλλάξει. Η κατάστασή της, μάλλον έχει χειροτερέψει. Εξακολουθεί να παλεύει με την κατάθλιψη, που στο παρελθόν την είχε στείλει στο ψυχιατρείο. Παραμένει η βίαιη, καταπιεστική δύναμη από την οποία η Ρεμπέκα προσπάθησε να ξεφύγει. Ταυτόχρονα, δείχνει να είναι σε επαφή με μία παλιά της φίλη, που αποκαλεί Νταϊάνα, της οποίας το φάντασμα στοιχειώνει το σπίτι και κρύβεται στις σκιές.
Η τρομακτική οντότητα, που συνδέεται μυστηριωδώς με τη μητέρα τους, Σόφι, επανέρχεται στο προσκήνιο. Αυτή τη φορά όμως, η Ρεμπέκα θα πλησιάσει την αλήθεια, καθώς η ζωή όλων τους κινδυνεύει.
Η ταινία μπλέκει έντεχνα το ψυχολογικό δράμα (χάρις την έξοχη ερμηνεία της Μαρία Μπέλο) με όλα τα οπτικά εργαλεία του τρόμου όπως την αγωνία του σκοταδιού, τη υπερφυσική βία και τις απότομες εναλλαγές δράσης, προσφέροντας μερικές καλές στιγμές τρόμου (εκ του ασφαλούς) πράγμα που είναι και το ζητούμενο στην προκειμένη περίπτωση.

Deepwater Horizon Δράμα, ΗΠΑ - 2016

Στους κινηματογράφους: Η Πενέλοπε Κρουζ στη μεγάλη οθόνη ως «Μα Μα» [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 1


Σκηνοθεσία : Πίτερ Μπεργκ
Παίζουν : Μαρκ Γουόλμπεργκ, Κερτ Ράσελ, Τζον Μάλκοβιτς, Κέιτ Χάντσον, Τζίνα Ροντρίγκες.

Τι Συμβαίνει:
Η ακόρεστη ζήτηση του πλανήτη για περισσότερο πετρέλαιο έχει οδηγήσει τις πετρελαιοβιομηχανίες σε ένα ατελείωτο κυνήγι κέρδους, το οποίο βασίζεται σε ολοένα και πιο άφταστους στόχους για τα πληρώματά τους που μοχθούν πάνω στις πλατφόρμες άντλησης.
Στις 20 Απριλίου του 2010, μία από τις μεγαλύτερες καταστροφές που έχει προκαλέσει ο άνθρωπος, στον Κόλπο του Μεξικό.
Tο Deepwater Horizon, μία προηγμένης τεχνολογίας πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου, που ανήκε στην ελβετική εταιρεία Transocean, έκανε γεώτρηση στο πηγάδι Macondo, όταν συνάντησαν θύλακες μεθανίου που προκάλεσαν τεράστια πίεση στους σωλήνες και, τελικά, πολλαπλές εκρήξεις.
Όλα τα συστήματα ασφαλείας και αποτροπής ατυχημάτων απέτυχαν να περιορίσουν την έκρηξη, η οποία σκότωσε 11 εργάτες και τραυμάτισε δεκάδες άλλους, ορισμένους πολύ σοβαρά.
Οι δραματικές ώρες του ατυχήματος ζωντανεύουν με τον πιο συγκλονιστικό τρόπο στην ταινία του σκηνοθέτη Πίτερ Μπεργκ, η οποία μας προσγειώνει στην πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου και μας κάνει μάρτυρες των όσων ηρωικών σκηνών ακολούθησαν.
Ο Κερτ Ράσελ που υποδύεται τον «Μιστερ Τζιμυ» είναι αυτός που κλέβει την παράσταση από τον Ουόλμπεργκ, με το ηγετικό καουμπόικο μουστάκι του. Όμως εκείνος που τελικά φαίνεται να τα παίρνει όλα είναι ο σκηνοθέτης που με τις εξαιρετικές σκηνές αυτοθυσίας και διάσωσης που μοντάρει, κατορθώνει να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον μας σε όλη τη διάρκεια της ταινίας.

Μις Πέρεγκριν Στέγη για Ασυνήθιστα Παιδιά 3D Περιπέτεια, ΗΠΑ - 2016

Στους κινηματογράφους: Η Πενέλοπε Κρουζ στη μεγάλη οθόνη ως «Μα Μα» [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 2

Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children
Σκηνοθεσία : Τιμ Μπάρτον
Παίζουν : Έισα Μπάτερφιλντ, Εύα Γκριν, Σάμιουελ Λ.
Τζάκσον, Τζούντι Ντεντς, Τέρενς Σταμπ, Έλλα Περνέλ, Άλισον Τζάνεϊ.

Τι Συμβαίνει:
Τελικά δεν ξέρω αν η υπερχειλίζουσα φαντασία του Τιμ Μπάρτον είναι μια επιδεικτική φλυαρία παραγωγής μιας βαρυφορτωμένης ιστορίας ή μια ανάγκη για να εικονογραφηθεί πιο πλούσια ένα απλό παραμύθι που αν ειπωθεί διαφορετικά δεν λέει και τίποτα. Δεν υπάρχει πλάνο στην ταινία όπου να μην συμβαίνει κάτι σε πολλαπλά
επίπεδα ή να μην υπάρχουν επιδεικτικά δεκάδες λεπτομέρειες που αναζητούν την προσοχή μας. Ο Τιμ Μπάρτον είναι ένας παραμυθάς που έχει την ευτυχία να πραγματοποιεί κάθε του φαντασίωση. Υπάρχουν πολλές σκηνές που θα μπορούσαν να παραληφθούν αλλά βρίσκονται εκεί για να εντυπωσιάσουν και να καταναλωθούν από την πιο αχαλίνωτη φαντασία.
Στην υπόθεση τώρα.
Ο Τζέικ (Έισα Μπάτερφιλντ) είναι ένας νέος με ένα ασυνήθιστο χάρισμα το οποίο δεν έχει ακόμα συνειδητοποιήσει. Όταν ο πολυαγαπημένος παππούς του Τζέικ τού αφήνει στοιχεία για ένα μυστήριο που διατρέχει διαφορετικούς κόσμους και εποχές, ο Τζέικ βρίσκει ένα μαγικό μέρος γνωστό ως Μις Πέρεγκριν – Στέγη για Ασυνήθιστα Παιδιά. Η Στέγη της Μις Πέρεγκριν προσφέρει ένα ασφαλές καταφύγιο από τον έξω κόσμο για παιδιά, που δεν μπορούν να διαχειριστούν τις ειδικές τους ικανότητες. Κάθε παιδί έχει μια ιδιαιτερότητα, όπως μεγάλη σωματική δύναμη ή την ικανότητα να χειριστεί την φωτιά ή τον αέρα.
Φτάνοντας εκεί ο Τζέικ γνωρίζει την Μις Πέρεγκριν ( Εύα Γκριν) και τους ενοίκους και μαθαίνει για τις ειδικές τους δυνάμεις, αλλά και τους παντοδύναμους εχθρούς τους, όπως ο Μπάρον (Σάμιουελ Τζάκσον) ο οποίος πιστεύει ότι το κλειδί για την αθανασία και την πιθανότητα να ανακτήσει την ανθρώπινη του φύση βρίσκεται στους Ασυνήθιστους και την Μις Πέρεγκριν.
Αυτό που κάνει τους νεαρούς Ασυνήθιστους να είναι διαφορετικοί, είναι το ίδιο που τους κάνει δυνατούς και ξεχωριστούς.
Ο Τζέικ θα πρέπει να καταλάβει τι είναι αληθινό και ποιον μπορεί να εμπιστευτεί, και τελικά να ανακαλύψει ότι μοναχά το δικό του «ασυνήθιστο χάρισμα» μπορεί να σώσει τους νέους του φίλους από την κακία του Μπάρον.
Μια φαντασμαγορική ιστορία ενηλικίωσης με την πιο εκκεντρική αφήγηση που μπορεί να υπάρξει...
Σονάτα σε κλειστό δωμάτιο Δράμα, Ρουμανία / 2015

Ilegitim

Στους κινηματογράφους: Η Πενέλοπε Κρουζ στη μεγάλη οθόνη ως «Μα Μα» [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 3


Σκηνοθεσία : Αντριάν Σιτάρου
Παίζουν: Αντριάν Σιταρού Αλίνα Γκριγκόρι

Τι Συμβαίνει:
Ένα αρκετά τολμηρό θέμα-ταμπού που όμως δεν βρίσκει την κατάλληλη ανταπόκριση στο σενάριο ή την σκηνθεσία. Ο Ρουμάνος Αντριάν Σιτάρου διηγείται ρεαλιστικά ένα αυτοκαταστροφικό love story και πέφτει εύκολα σε μελοδραματικές παγίδες τηλεοπτικού επιπέδου ενώ παράλληλα αφήνεται σε γραφικές σεναριακές λύσεις που κατά σύμπτωση βολεύουν.
Το θέμα της ερωτικής έλξης δύο αδερφών είναι μια δύσκολη χορογραφία στην οριζόντια δοκό. Είναι πιο εύκολο να πέσεις παρά να πείσεις. Προπαντός όταν έχεις να κάνεις με πρωταγωνιστές που έχουν συνηθισμένες ερμηνευτικές δυνατότητες.
Κατά τη διάρκεια ενός οικογενειακού δείπνου με τα τέσσερα, ενήλικα πλέον, παιδιά του και τους συντρόφους τους, ο Βίκτορ απολαμβάνει τον ρόλο του ως αρχηγός της οικογένειας. Η συζήτηση κυλάει ομαλά μέχρι την στιγμή που ο γιος του, ο Κόσμα, αναφέρει ότι το όνομα του εμφανίστηκε σε ιστορικά έγγραφα που αποδεικνύουν ότι κατέδιδε γυναίκες που ήθελαν να κάνουν έκτρωση, παρά την απαγόρευση που ίσχυε μέχρι το 1989.
Η ατμόσφαιρα απότομα αλλάζει. Ο Βίκτορ προσπαθεί να υπερασπιστεί την θέση του υποστηρίζοντας πως και τα δίδυμα παιδιά του, η Σάσα και ο Ρόμι , χρωστούν τη ζωή τους στις πεποιθήσεις του. Λίγο καιρό αργότερα η Σάσα ανακοινώνει πως είναι έγκυος, και τα πιστεύω του Βίκτορ θα δοκιμαστούν σε άλλη κλίμακα.
Τελικά ο Σιτάρου δεν καταφέρνει να βγει από την παγίδα που στήνει στον εαυτό του κρίνοντας από το συμβιβαστικό φινάλε που διαλέγει για την μικρή επώδυνη ιστορία του.

Πάρτι Με... Λουκάνικα Animation, ΗΠΑ / 2016

Στους κινηματογράφους: Η Πενέλοπε Κρουζ στη μεγάλη οθόνη ως «Μα Μα» [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 4

Sausage Party
Σκηνοθεσία : Γκρεγκ Τίρναν, Κόνραντ Βέρνον

Τι Συμβαίνει:
Υπάρχει μια παράδοση στις ταινίες του είδους που αφορά στον κρυφό κόσμο των αντικειμένων που βρίσκονται γύρω μας. Έχουμε δει στο σινεμά πως σκέφτονται και τι λένε μεταξύ τους τα αυτοκίνητα, τα παιχνίδια, τα σκουπίδια, τα ζωάκια κ.ά. Ας δούμε λοιπόν και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν τον κόσμο τα τρόφιμα.
Μια σχετικά καλοβαλμένη και με αρκετά αθυρόστομο χιούμορ παρωδία του Toy Story με τα προϊόντα στα ράφια να πιστεύουν πως αν αγοραστούν από τους «θεούς» θα φτάσουν στον παράδεισο έξω από το κατάστημα. Όμως ένα λουκάνικο και η αγαπημένη του έχουν μερικές αμφιβολίες και θα ψάξουν να βρουν την αλήθεια. Στο λουκάνικό μας γεννώνται κάποιες υπαρξιακές αγωνίες και ερωτήματα σχετικά με τον προορισμό του στον μάταιο τούτου κόσμο. Ποια είναι η ημερομηνία λήξης του; Είναι το άλλο του μισό ένα αφράτο ψωμάκι; Για ποιο λόγο τού κολλάνε η κέτσαπ και η μουστάρδα;
Ξεκινώντας, λοιπόν, το ξεψάχνισμα συμπαρασύρει και άλλα τρόφιμα μαζί του, ώστε από κοινού θα αναζητήσουν τι ακριβώς συμβαίνει όταν εγκαταλείπουν τον γνώριμο και οικείο κόσμο του σούπερ μάρκετ και καταλήγουν στο περιβόητο καλάθι της νοικοκυράς.
Ένα έξυπνο και αρκετά διαφορετικό animation που ταιριάζει πολύ σε ενηλίκους!

Barbie: Στην Περιπέτεια του Διαστήματος Μεταγλωτισμένο animation, ΗΠΑ / 2016

Στους κινηματογράφους: Η Πενέλοπε Κρουζ στη μεγάλη οθόνη ως «Μα Μα» [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 5


Τι Συμβαίνει:
Άλλη μια πολύχρωμη, διασκεδαστική περιπέτεια της πολυαγαπημένης ηρωίδας όλων των κοριτσιών, της ξανθομαλλούσας BΑRBIE έρχεται τον Σεπτέμβριο!
Στη νέα ταινία, η Barbie είναι μια γαλαξιακή πριγκίπισσα που πετάει στο διάστημα πάνω στο αιωρούμενο πατίνι της έχοντας μαζί της το αξιολάτρευτο και πιστό κατοικίδιό της. Μια μέρα, τα πάντα στη ζωή της αλλάζουν, όταν τα λαμπερά αστέρια αρχίζουν σιγά-σιγά να σβήνουν και να σταματούν το ονειρικό τους χορό στον ουρανό. Τότε, η Barbie ταξιδεύει σε έναν όμορφο, νέο πλανήτη για να συνεργαστεί με μια ειδική ομάδα διάσωσης προκειμένου να σώσουν τα αστέρια. Φτάνοντας εκεί, αποκτά νέες φιλίες και μαζί συνεργάζονται για να σώσουν το γαλαξία, μπλέκοντας σε συναρπαστικές περιπέτειες! Η Barbie σύντομα ανακαλύπτει πως ακούγοντας την καρδιά της, και με τη βοήθεια των φίλων της, μπορεί να γίνει η ηγέτης που όλο το σύμπαν περίμενε!

Μα Μα Δράμα, Ισπανία / 2016

Στους κινηματογράφους: Η Πενέλοπε Κρουζ στη μεγάλη οθόνη ως «Μα Μα» [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 6


Μa Ma
Σκηνοθεσία: Χούλιο Μέντ
Παίζουν: Πενέλοπε Κρουζ, Λούις Τοσάρ Άλεξ Μπρέν

Τι Συμβαίνει:
Με την καρδιά της ήδη πληγωμένη από την απόφαση του συζύγου της να την αφήσει, η Μάγδα ανακαλύπτει ότι έχει καρκίνο του μαστού.
Ο γιατρός της τρέφει ελπίδες, αλλά θα πρέπει να υποστεί επίπονες θεραπείες.
Την ίδια ημέρα της διάγνωσης, η Μάγδα γνωρίζει τον Αρτούρο, που δείχνει να περνάει το προσωπικό του δράμα. Δύο τραγικά συμβάντα γεννούν έναν ιδιαίτερο δεσμό ανάμεσα στους δυο τους, ένα δεσμό που θα αντέξει στο χρόνο και τις ανατροπές στις ζωές τους.

Αναμνήσεις Κωμωδία, Γαλλία / 2014

Στους κινηματογράφους: Η Πενέλοπε Κρουζ στη μεγάλη οθόνη ως «Μα Μα» [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 7

Les souvenirs
Σκηνοθεσία : Ζαν Πολ Ρουβέ
Παίζουν : Μισέλ Μπλανκ, Ανί Κορντί, Ματιέ Σπινοζί, Σαντάλ Λομπί, Γουίλιαμ Λέμπγκιλ, Φλόρε Μποναβεντούρα, Οντρέ Λαμί, Ζαν Πολ Ρουβέ


Τι Συμβαίνει:
Μια ταινία για την τρυφερή σχέση ενός εγγονού και της γιαγιάς του, που εξαφανίζεται λίγες μέρες μετά την εγκατάσταση της από τους αγαπημένους της γιούς σ' ένα "οίκο ευγηρίας".
Ο εγγονός, αναζητώντας την, θα την εντοπίσει εκεί που την έφεραν οι γλυκές της αναμνήσεις και η επιθυμιά της να συνεχίσει να ζεί "ελεύθερα".
Μια ταινία που παρουσιάζει με χάρη, συναισθηματική φινέτσα και χιούμορ τον χρόνο που είναι αδυσώπητος και δεν κάνει διακρίσεις ανάμεσα στις γενιές.
Ο Romain θέλει να γίνει συγγραφέας, αλλά, προς το παρόν, είναι νυχτερινός θυρωρός σε ένα ξενοδοχείο. Ο πατέρας του, συνταξιοδοτείται και φέρεται σαν να μην τον νοιάζει.
Ο συγκάτοικος του έχει μόνο ένα πράγμα στο μυαλό του: να γοητεύει μια κοπέλα. Η γιαγιά του βρίσκεται σε οίκο ευγηρίας και αναρωτιέται τι γυρεύει εκεί με όλους τους γέρους.
Μια μέρα, ο πατέρας του καταφθάνει έντρομος. Η γιαγιά εξαφανίστηκε. Ο Romain αρχίζει να την αναζητά, κάπου μέσα στις αναμνήσεις του...

Ηρωικοί Πιονιέροι Δράμα, Ρωσία / 2015

Στους κινηματογράφους: Η Πενέλοπε Κρουζ στη μεγάλη οθόνη ως «Μα Μα» [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 8

Pionery-geroi
Σκηνοθεσία: Νατάλια Κουντριάσοβα

Τι Συμβαίνει:
1987. Τρία παιδιά, η Όλγκα, η Κάτια και ο Αντρέι, μπαίνουν στην οργάνωση των Νεαρών Πιονέρων του Βλαντίμιρ Ιλίτς Λένιν, και με οδηγό τους τη σοβιετική ιδεολογία ονειρεύονται να γίνουν ήρωες.
Ο Αντρέι ονειρεύεται να δημιουργήσει ένα χάπι που θα σώσει την ανθρωπότητα από το θάνατο και την αρρώστια. Η Όλγκα καταδιώκει μυθικούς πράκτορες που κυνηγούν τα παιδιά των σοβιετικών. Και η Κάτια ονειρεύεται να γίνει μια Πιονέρα, αλλά έχει εφιάλτες όταν ανακαλύπτει ότι ο παππούς της είναι λαθρέμπορος.
Τα παιδιά της Σοβιετικής Ένωσης πιστεύουν σε κατασκόπους και φοβούνται τον πόλεμο. Περιμένουν το "λαμπρό μέλλον" και ονειρεύονται να κάνουν ηρωικά κατορθώματα.
25 χρόνια αργότερα, οι τρεις τριαντάρηδες ήρωες ζουν συμβιβασμένοι στη σύγχρονη Μόσχα, έχοντας καταφέρει να καθιερωθούν επαγγελματικά αλλά αντιμετωπίζοντας μια άλλη πραγματικότητα, όπου δεν υπάρχει πλέον χώρος για ηρωικές πράξεις, μεγάλες ιδέες και δυνατά συναισθήματα.

Τα σοβιετικά ιδεώδη χάθηκαν για πάντα, μεταλλαγμένα από νέα ιδανικά απόκτησης και συσσώρευσης πλούτου. Μέσα στους πρωταγωνιστές όμως υπάρχει ακόμα η έντονη επιθυμία για κάτι μεγαλύτερο…
Η Νατάλια Κουντριάσοβα αναδεικνύει το χάσμα ανάμεσα στα οράματα του χθες και του σήμερα που άφησε πίσω της η διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, για την τελευταία γενιά των Νεαρών Πιονέρων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ