Κατρούγκαλος:Το ΔΝΤ θα χτυπιέται κάτω αλλά το ασφαλιστικό δεν αλλάζει - iefimerida.gr

Κατρούγκαλος:Το ΔΝΤ θα χτυπιέται κάτω αλλά το ασφαλιστικό δεν αλλάζει

Φωτογραφία: Eurokinissi/Στέλιος Μισίνας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

To ασφαλιστικό έχει κλείσει από την πρώτη αξιολόγηση και δεν πρόκειται να ανοίξει ξανά, ό,τι κι αν λέει ή ζητά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δήλωσε Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Το ΔΝΤ θα χτυπιέται κάτω γιατί δεν του αρέσει αλλά [το ασφαλιστικό] δεν αλλάζει», είπε χαρακτηριστικά στο ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός Εργασίας επανέλαβε την πάγια θέση του πως το Ταμείο είναι ο «ακραίος παίχτης» στη διαπραγμάτευση, και ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να το «απομονώσει» στα εργασιακά, παρά να προσπαθήσει να το πείσει για κάποιο συμβιβασμό.

Επιπροσθέτως, υποστήριξε πως οι αξιώσεις του Ταμείου στο ασφαλιστικό δεν υποστηρίζονται ούτε από τους ευρωπαίους εταίρους, οι οποίοι δεν ζητούν επανέναρξη της διαπραγμάτευσης για το ζήτημα.

Αναφορικά με την επικείμενη δεύτερη αξιολόγηση, που θα έχει ως επίκεντρο τα εργασιακά, ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε ότι ο κατώτατος μισθός μπορεί μόνο να αυξηθεί με την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων που προτείνει η Επιτροπή Σοφών.

«Φυσικά και θα είναι επάνω από τον σημερινό ο νέος κατώτατος μισθός. Είναι δυνατόν να συμφωνήσουν ποτέ τα συνδικάτα να κατέβει ο μισθός;», κατέληξε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ