Ο τυφλός φωτογράφος που «στιγμάτισε» τους Παραολυμπιακούς [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Ο τυφλός φωτογράφος που «στιγμάτισε» τους Παραολυμπιακούς [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν υπήρχαν μετάλλια και για εκείνους, σίγουρα θα ανέβαινε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Ο λόγος για τον 41χρονο Joao Maia από την Βραζιλία, πρώην ταχυδρόμο και νυν φωτογράφο στο επάγγελμα, με καταγωγή από το Σάο Πάολο. Ο Joao Mai μετά από μια λοίμωξη που προήλθε από φλεγμονή σε ηλικία 28 ετών έχασε την όρασή του με αποτέλεσμα να μην έχει την δυνατότητα να ξεχωρίσει αρκετά πράγματα, βλέποντας μόνο κάποια σχήματα και χρώματα.

Ο τυφλός φωτογράφος που «στιγμάτισε» τους Παραολυμπιακούς [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Ωστόσο, μερικά χρόνια αργότερα, ο 41χρονος Βραζιλιάνος κατάφερε να κάνει πραγματικότητα το όνειρό του και να ξεχωρίσει για τα φωτογραφικά στιγμιότυπα του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, μιας και από τον φωτογραφικό του φακό του τραβήχτηκαν πολλές εντυπωσιακές φωτογραφίες από τις προσπάθειες των αθλητών και όχι μόνο.

Ο τυφλός φωτογράφος που «στιγμάτισε» τους Παραολυμπιακούς [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1

Η περιγραφή του ίδιου συγκλονίζει για το πώς καταφέρνει οι εικόνες του να μην έχουν τίποτα να ζηλέψουν από ένα φωτογράφο του οποίου η όραση δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα: «Δεν χρειάζεται να βλέπεις για να βγάλεις φωτογραφίες, τα μάτια μου είναι στην καρδιά μου», σημειώνει αφοπλιστικά ο 41χρονος και προσθέτει: «Όταν είμαι αρκετά κοντά νιώθω καρδιοχτύπια των δρομέων, τα βήματά τους, τότε είμαι έτοιμος να τραβήξω τη φωτογραφία».

Ο τυφλός φωτογράφος που «στιγμάτισε» τους Παραολυμπιακούς [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2

«Η φωτογραφία είναι ευαισθησία. Νομίζω ότι είναι υπέροχο που είμαι σε θέση να δείξω πώς αντιλαμβάνομαι τον κόσμο, πώς τον βλέπω και τον νιώθω», υποστηρίζει ο Βραζιλιάνος φωτογράφος.

Ο 41χρονος φωτογράφος χρησιμοποιώντας ένα smartphone με μια ισχυρή κάμερα σε αντίθεση με την παραδοσιακή φωτογραφική μηχανή, χρησιμοποιεί τον ήχο ως σημείο αναφοράς και αντίληψης για το πότε θα πρέπει να τραβήξει την φωτογραφία: «Δεν είναι απλά ενέργεια που θέλω να συλλάβω, αλλά και η οικειότητα», καταλήγει.

Ο τυφλός φωτογράφος που «στιγμάτισε» τους Παραολυμπιακούς [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 3

Δυστυχώς, ο 41χρονος δεν μπορεί να θαυμάσει το αποτέλεσμα της δουλειάς του που σίγουρα θα ζήλευαν και οι καλύτεροι φωτογράφοι στον κόσμο που τον αποζημιώνει πλήρως. Ο Joao Maia σημειώνει επίσης ότι θέλει να γίνει ακόμη καλύτερος και να παραστεί και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Ιαπωνίας το 2020.

Ο τυφλός φωτογράφος που «στιγμάτισε» τους Παραολυμπιακούς [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 4
Ο τυφλός φωτογράφος που «στιγμάτισε» τους Παραολυμπιακούς [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 5
Ο τυφλός φωτογράφος που «στιγμάτισε» τους Παραολυμπιακούς [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 6
Ο τυφλός φωτογράφος που «στιγμάτισε» τους Παραολυμπιακούς [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 7

Πηγή βίντεο: Rio 2016 & Πηγή Φωτό: João Maia da Silva/Instagram

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βραζιλιάνος Ρίο φωτογράφος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ