Γεννηματά: Επεσε μαύρο στο ΣΥΡΙΖΑ Channel γιατί αποκαλύφθηκαν όλα [βίντεο] - iefimerida.gr

Γεννηματά: Επεσε μαύρο στο ΣΥΡΙΖΑ Channel γιατί αποκαλύφθηκαν όλα [βίντεο]

Φωτογραφία: Nikos Libertas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κατά μέτωπο επίθεση στον Πρωθυπουργό εξαπέλυσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

Στην ομιλία της κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διερωτήθηκε: «Πού ζείτε κύριε Πρωθυπουργέ; Σε κάποιο παράλληλο σύμπαν;». Αναφερόμενη στις τηλεοπτικές άδειες, η Φώφη Γεννηματά έκανε λόγο για τρίγωνο διαπλοκής μεταξύ κυβέρνησης-Καλογρίτσα-Τράπεζα Αττικής και τον εγκάλεσε ότι «πουλά νομιμοφροσύνη» για τις παρατυπίες και παρανομίες της κυβέρνησής του.

Για τις άδειες: Η φούσκα έσκασε στα χέρια σας

«Κύριε Πρωθυπουργέ, σας άκουσα για τις άδειες και δεν πίστευα στ’ αυτιά μου. Τώρα μας πουλάτε «νομιμοφροσύνη» απέναντι στις δικές σας παρατυπίες και παρανομίες. Η φούσκα «για πρώτη φορά νομιμότητα» στο τηλεοπτικό τοπίο έσκασε στα χέρια σας. Ο κόσμος το χει τούμπανο κι εσείς κρυφό καμάρι. Έπεσε μαύρο στο ΣΥΡΙΖΑ Channel. Όμως το σχέδιό σας έχει γίνει πια απόλυτα γνωστό» είπε με έμφαση η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Το τρίγωνο της διαπλοκής

Εκανε λόγο για «τρίγωνο της διαπλοκής Κυβέρνηση-Καλογρίτσας- Τράπεζα Αττικής» και σημείωσε: «Βρήκατε τον συνεργάτη σας τον ευνοούμενο εργολάβο (ελέω κ. Σπίρτζη), τον δανειοδοτήσατε αφειδώς μέσω της Τράπεζας Αττικής (δεκαπλασιασμός πιστοληπτικού ορίου) και με προνομιακούς όρους για να πάρει το κανάλι, «ξεχάσατε» να ελέγξετε το διάτρητο πόθεν έσχες του, προχωρήσατε και ας ενεχόταν και σε πράξεις μεγάλης φοροδιαφυγής. Γι’ αυτό δώσατε και την μάχη για τον έλεγχο της Τράπεζας Αττικής. Γι’ αυτό θέλετε να περιορίσετε τον αριθμό των καναλιών, ώστε να ελέγξετε καλύτερα την ενημέρωση».

Σύμφωνα με την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες είναι διάτρητος γιατί: .

  • Ακρωτηριάστηκε ο ρόλος της ανεξάρτητης αρχής του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.
  • Περιορίστηκε –με στημένες εκθέσεις- ο αριθμός των αδειών.
  • Η επιτροπή που εσείς διορίσατε έδωσε ψευδείς βεβαιώσεις.
  • Δεν έλεγξε τίποτε, δεν ζήτησε δικαιολογητικά για τραπεζικές καταθέσεις, αρκέστηκε στις δηλώσεις.
  • Υπάρχει μεγάλο ζήτημα για τον ίδιο τον διαγωνισμό. Ιδίως όταν άλλοι υποψήφιοι δήλωναν έξω από το Υπουργείο ότι «εκπλήρωσαν της αποστολή τους» ομολογώντας ότι παίζουν ενσυνείδητα τον ρόλο του λαγού.

«Είναι η ώρα του Εισαγγελέα γι' αυτές τις παράνομες πράξεις. Και αναρωτιέμαι για άλλη μια φορά υπάρχει εισαγγελέας σε αυτόν τον τόπο;» επανέλαβε η Φ. Γεννηματά.

Ανυπολόγιστη η ζημιά που κάνετε στην Παιδεία

Ως προς την εκπαιδευτική πολιτική, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ότι ισοπεδώνει τα πάντα, κάνει πόλεμο στην αριστεία, στην αξιοκρατία, στην αξιολόγηση και πολιτεύεται με λαϊκισμό που φέρνει την χώρα δεκαετίες πίσω.

«Η αλλοπρόσαλλη πολιτική σας δεν έχει καμιά σχέση με τις προοδευτικές παραδόσεις της αριστερής διανόησης» είπε η Φ. Γεννηματά για να προσθέσει ότι η κυβέρνηση ξήλωσε ό,τι είχε μεταπολιτευτικά με κόπο οικοδομηθεί και πως «ξεπεράσατε σε αυτό το ξήλωμα και την προδικτατορική δεξιά». Εκανε δε λόγο για ανυπολόγιστη ζημιά στην Παιδεία από την κυβερνητική πολιτική.

Χαρακτήρισε «παρωδία» τον Εθνικό Διάλογο για την Παιδεία καθώς τόνισε πως «σας ενδιέφερε μόνο η νομιμοποίηση των "μοναχικών αποφάσεων" του Υπουργού σας. Εξευτελίσατε την έννοια του διαλόγου και τον υπονομεύσατε, καταθέτοντας συνεχώς τροπολογίες σε άσχετα νομοσχέδια, ή υπογράφοντας πράξεις νομοθετικού περιεχομένου ακόμη και σε θέματα χωρίς επείγοντα χαρακτήρα».

Η Φ. Γεννηματά τόνισε προς τον Πρωθυπουργό ότι έχει χρησιμοποιήσει τον κ. Φίλη ως επίκεντρο αλλαγής της "πολιτικής ατζέντας", όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά για σας. «Σήμερα είδαμε ότι εύκολα τον κρεμάτε στα μανταλάκια. Ανοίξατε και το μέτωπο με την Εκκλησία γιατί βλέπατε τα δύσκολα. Αν ενδιαφερόσασταν πραγματικά για αλλαγές, υπήρχαν τρόποι» σημείωσε. Και κάλεσε την κυβέρνηση να αξιοποιήσει τις «σοβαρές προοδευτικές, σύγχρονες προτάσεις, επιστημονικών Επιτροπών, που οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ συγκρότησαν, για όλα τα μαθήματα και τα θρησκευτικά».

Η Φ. Γεννηματά άσκησε κριτική και προς την ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον οποίο είπε ότι «προβάλλει ως δήθεν "μεγάλος μεταρρυθμιστής"» για να προσθέσει: «Δυστυχώς για εσάς κ. Μητσοτάκη με δάνειο μεταρρυθμίσεων από άλλους τέτοιο προφίλ δεν χτίζεται. Ενώ ειδικά για την αριστεία είπε πως «για τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ η αριστεία είναι ρετσινιά, για τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ η αριστεία είναι μέσον αναπαραγωγής της ελίτ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φώφη Γεννηματά ΠΑΣΟΚ Παιδεία Βουλή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ