Bloomberg: Επιφυλακτικοί οι επενδυτές για τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Bloomberg: Επιφυλακτικοί οι επενδυτές για τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν πείθονται ακόμη οι επενδυτές από το story της ελληνικής ανάκαμψης και την πορεία των μεταρρυθμίσεων και περιμένουν πρώτα να μπει η Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και μετά να επενδύσουν.

«Αν και υπάρχει η ελκυστική αποτίμηση ελάχιστοι είναι αυτοί που πιστεύουν ότι η συγκεκριμένη κυβέρνηση μπορεί να φέρει αποτελέσματα» αναφέρει σε δηλώσεις στο πρακτορείο Bloomberg ο Michel Danechi, της Duet Asset Management, ο οποίος βοηθά στη διαχείριση 1,5 δισ δολ. σε περιουσιακά στοιχεία στις αναδυόμενες αγορές στο Duet.

Στο δημοσίευμα του διεθνούς πρακτορείου, με τίτλο «Απηυδυσμένοι επενδυτές περιμένουν πρώτα τον Ντράγκι να αγοράσει Ελλάδα, πριν το κάνουν οι ίδιοι» γίνεται αναφορά στην παρουσίαση στο Λονδίνο, στο πλαίσιο του 11th Greek Roadshow, μιας λίστας με τους λόγους γιατί οι αποτιμήσεις σε περιουσιακά στοιχεία της χώρας τα καθιστούν ελκυστικά και στην απάντηση που έδωσαν οι επενδυτές που συμμετείχαν ότι «αν κάνετε αυτά που είναι απαραίτητα τότε θα επενδύσουμε.»

«Εάν η Ελλάδα ενταχθεί στο πρόγραμμα QE τότε η διάθεση θα αλλάξει αυτόματα προς το θετικό» αναφέρει ο Michel Danechi.


Στο ίδιο δημοσίευμα επισημαίνεται το γεγονός ότι οι ελληνικές μετοχές έχουν χάσει φέτος 11% της αξίας τους μετά από τις σημαντικές απώλειες που είχαν υποστεί και το 2015 ενώ η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου έχει παραμείνει στο 8%, μακράν η μεγαλύτερη στην Ευρωζώνη, και παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση κατάφερε να συνάψει συμφωνία με τους δανειστές για την ολοκλήρωση της τελευταίας αξιολόγησης του προγράμματος προσαρμογής τον τελευταίο Ιούνιο.

Σημειώνεται, επίσης ότι παρά το γεγονός ότι η ροή θετικών ειδήσεων αυξήθηκε αυτή την εβδομάδα (η ψήφιση των προαπαιτούμενων, η εκτέλεση του προϋπολογισμού εντός στόχων, η αύξηση των καταθέσεων, η παρέμβαση Τσίπρα για να ξεμπλοκάρει η ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ) οι επενδυτές επειδή έχουν καεί στο παρελθόν από τις λανθασμένες προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί παραμένουν επιφυλακτικοί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Bloomberg επενδυτές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ