Τσίπρας: Οταν ο Καλογρίτσας ζήτησε χάρη, έφυγε -Μητσοτάκης: Είστε απολογούμενος, όχι κατήγορος - iefimerida.gr

Τσίπρας: Οταν ο Καλογρίτσας ζήτησε χάρη, έφυγε -Μητσοτάκης: Είστε απολογούμενος, όχι κατήγορος

Φωτογραφίες: Nikos Libertas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αγρια κόντρα για τις τηλεοπτικές άδειες μεταξύ του Πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την Παιδεία.

Ο Αλέξης Τσίπρας, αναφέρθηκε απολογητικά στην αρχή της ομιλίας του στο θέμα του διαγωνισμού που επλήγη από τις αποκαλύψεις για το πόθεν έσχες Καλογρίτσα και οδήγησε στην απόσυρση του προσωρινού υπερθεματιστή.

Επιτέθηκε στην Νέα Δημοκρατία, την οποία κατηγόρησε πως στάθηκε απέναντι από τον αγώνα να σπάσει το «αμαρτωλό τρίγωνο της διαπλοκής» όπως είπε και πρόσθεσε: «Τρίγωνο που εσείς δημιουργήσατε και σήμερα ταυτίζεστε απόλυτα με αυτό. «Δεν κρατάτε ούτε τα προσχήματα. Βγήκατε στα κεραμίδια για να υπερασπιστείτε το πιο σκοτεινό δίχτυ εξουσίας που οικοδόμησαν οι καναλάρχες μαζί με τις τράπεζες και τα δικά σας κόμματα».

Οπως υποστήριξε ο Πρωθυπουργός «όταν ο Καλογρίτσας ζήτησε διευκόλυνση έφυγε από τον διαγωνισμό. Γιατί σε αυτόν τον τόπο θα μάθουν οι πάντες – και πρώτοι εσείς - ότι ο νόμος ισχύει για όλους» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Απευθυνόμενος στην ΝΔ υποστήριξε: «Από την πρώτη στιγμή κάνατε ό,τι μπορούσατε για να ακυρώσετε τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Απειλείτε τώρα και δημοσίους υπαλλήλους που διενεργούν την διαδικασία του διαγωνισμού».

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ακόμη ότι «εδώ και ένα μήνα παίζεται από το σύστημα η τρίτη πράξη που βαρεθήκαμε να βλέπουμε. Η πράξη της λεγόμενης αριστερής παρένθεσης». Οπως είπε «παίξατε τα ρέστα σας στην περίοδο της πιστωτικής ασφυξίας και νομίζατε ότι θα ξεμπερδέψετε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Απογοητευτήκατε. Ηρθε το δημοψήφισμα και οι εκλογές και ο λαός μας έδωσε εντολή για 4 χρόνια διακυβέρνηση. Παίξατε το ίδιο στοίχημα ότι δεν θα κλείσει η πρώτη αξιολόγηση. Αποτύχατε. Τώρα επιχειρείτε για άλλη μια φορά το ίδιο. Το κάνετε φυσικά στηρίζοντας και στηριζόμενοι από αυτούς που για πρώτη φορά καλούνται να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Να είναι ίσοι απέναντι στους νόμους».

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στον διαγωνισμό:

«Μας κατηγορήσατε αρχικά ότι κάνουμε στημένο διαγωνισμό για να μην πάρει άδεια ο ΣΚΑΪ του κ. Αλαφούζου επειδή προβάλλει - και δεν είναι ο μόνος - αντικυβερνητικά ρεπορτάζ. Και ο ΣΚΑΪ πήρε πρώτος άδεια. Μετά αλλάξατε τροπάριο. Μας κατηγορήσατε ότι κάνουμε τον διαγωνισμό για να πάρει άδεια ο Καλογρίτσας να φτιάξει τον ΣΥΡΙΖΑ TV. Και με το πρώτο στραβοπάτημα βγήκε από τον διαγωνισμό. Τώρα τι έχετε να πείτε; Πάει και αυτή η καραμέλα. Μήπως ο κ. Κυριακού είναι ΣΥΡΙΖΑ; Μήπως ο κ. Μαρινάκης και ο κ. Σαββίδης έγιναν ΣΥΡΙΖΑ και αυτοί; Ή ο κ. Αλαφούζος θα γίνει ΣΥΡΙΖΑ επειδή πήρε άδεια; Κάποια στιγμή τα επιχειρήματα τελειώνουν».

Ο Πρωθυπουργός συνέχισε λέγοντας: «Τολμάτε εσείς να κουνάτε το δάχτυλο στην Αριστερά μιλώντας για το ηθικό πλεονέκτημα. Τολμάνε να κουνάνε το δάχτυλο τα κόμματα που μοίρασαν ασυλία για να παίρνουν θαλασσοδάνεια οι ίδιοι αλλά και οι ημέτεροι. Τα κόμματα της Ζίμενς του Χριστοφοράκου, του Τσοχατζόπουλου, των υποβρυχίων, του ΚΕΕΛΠΝΟ, της παράγκας στο ελληνικό ποδόσφαιρο και όλων των άλλων».

Ακόμη, υποστήριξε πως τα 255 εκατ. ευρώ από τις τηλεοπτικές άδειες, «ήδη διοχετεύονται για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Ηδη θα πάνε περισσότερα από 15.000 παιδιά σε παιδικούς σταθμούς. Ηδη ξεκινάει η διαδικασία για την στήριξη των νοσοκομείων με επιπλέον 4.000 νοσηλευτές. Και η εκπόνηση ενός προγράμματος για την στήριξη νέων διδακτόρων».

Επίσης ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για «δήθεν μεγάλο σκάνδαλο» του ΣΥΡΙΖΑ στις τράπεζες. «Στο σπίτι του κρεμασμένου καλό είναι να μην μιλάτε για σχοινί. Δεν θα βρείτε τον ΣΥΡΙΖΑ πίσω από κανένα δάνειο αλλά τους εαυτούς σας.

Να ψάξετε στα δικά σας βιβλία για τα δικά σας δάνεια. 200 εκατομμύρια χρωστά η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Σύντομα έρχεται το πόρισμα της εξεταστικής και τότε θα δούμε ποιος θα γελάσει τελευταίος. Ο,τι και να κάνετε οι φίλοι και οι προστατευόμενοι σας θα περάσουν από το ταμείο» είπε με έμφαση.

Μητσοτάκης: Δεν έχετε ακούσει τίποτα για τα νέα τρίγωνα διαπλοκής;

Ανεβαίνοντας στο βήμα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης διευκρίνισε: « Η κοινωνία που μας ακούει σήμερα ενδιαφέρεται για το πως θα αποκτήσουμε καλύτερα σχολεία και όχι για τα ΜΜΕ. Και γι' αυτό δεν θα μπω στον πειρασμό να αποπροσανατολίσω την συζήτηση». Ωστόσο έσπευσε να καυτηριάσει την ομιλία Τσίπρα: «Αφιερώσατε 20 λεπτά για να κάνετε γενικότερες αναφορές και καθώς σας άκουγα, σκέφτηκα ότι μάλλον ο λογογράφος σας μπέρδεψε τις ομιλίες σας με κάποια προ τριών μηνών» είπε δηκτικά ο πρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε: «Δεν έχετε ακούσει τίποτα για τον κ. Καλογρίτσα και τα νέα τρίγωνα της διαπλοκής που στήνονται;».

Συνεχίζοντας σε αυστηρό τόνο, είπε απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό: «Δεν έρχεστε ως κατήγορος, ως απολογούμενος έρχεστε κύριε Τσίπρα. Αν θέλετε να συζητήσουμε θέματα διαπλοκής, ελάτε αύριο το πρωί σε μια νέα προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την διαπλοκή».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ