Προδικαστική συγγνώμη από το Focus για το εξώφυλλο με την Αφροδίτη - iefimerida.gr

Προδικαστική συγγνώμη από το Focus για το εξώφυλλο με την Αφροδίτη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το στίγμα των υπερασπιστικών τους θέσεων έδωσαν χθες με κοινή γραπτή δήλωσή τους ο εκδότης και πέντε δημοσιογράφοι του περιοδικού «Focus», οι οποίοι δικάζονται για το γνωστό εξώφυλλο που απεικόνιζε το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου να κάνει άσεμνη χειρονομία.

Με τη δήλωσή τους, η οποία αναγνώσθηκε στο δικαστήριο από την πληρεξούσια δικηγόρο τους, οι κατηγορούμενοι αρνούνται τις πράξεις που τους αποδίδονται για συκοφαντική δυσφήμηση, εξύβριση και προσβολή συμβόλου.

Μεταξύ άλλων, αναφέρουν ότι τρέφουν εκτίμηση και σεβασμό προς την Ελλάδα, χωρίς όμως αυτό να τους εμποδίζει να ασκούν κριτική στο πλαίσιο της άσκησης των δημοσιογραφικών τους καθηκόντων για το σημείο κατάπτωσης όπου έχουν οδηγήσει τη χώρα οι πολιτικοί της.

Επιπλέον, ρητά δηλώνουν ότι δεν είχαν πρόθεση να θίξουν τους Eλληνες στο σύνολό τους επισημαίνοντας ότι το άρθρο του περιοδικού, που έφτασε να απασχολεί τη Δικαιοσύνη, ήταν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας που έγινε στην Ελλάδα.

Θεωρούν μάλιστα, όπως λένε, ότι η χώρα μας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ευρωπαϊκής οικογένειας, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι η κατάσταση στην Ελλάδα επηρεάζει κάθε Ευρωπαίο.

Ξεχωριστή ήταν η δήλωση του δημιουργού του επίδικου εξώφυλλου, που αναφέρει ότι πρόκειται για σατιρικό

πρωτοσέλιδο.

Πρώτη μάρτυρας εξετάστηκε από την πλευρά των μηνυτών, οι οποίοι παρίστανται και ως πολιτική αγωγή, η δικηγόρος Αικατερίνη Πουλάκη, η οποία είπε ότι προσεβλήθη από το επίμαχο εξώφυλλο καθώς συλλήβδην χαρακτήριζε όλους τους Ελληνες απατεώνες.

Πηγή: εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ