Διαρθρωτικά και αναπτυξιακά μέτρα συζήτησε ο Παπανδρέου με την Τρόικα - iefimerida.gr

Διαρθρωτικά και αναπτυξιακά μέτρα συζήτησε ο Παπανδρέου με την Τρόικα

Τρόικα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία και πλέον ώρα διήρκησε η συνάντηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου με τους επικεφαλείς της Τρόικα χθες το απόγευμα στο γραφείο του στην Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατα τη διάρκειά της έγινε ανταλλαγή απόψεων για την μέχρι τώρα πορεία του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας, αλλά κυρίως για τις προτεραιότητες και το περιεχόμενο της νέας δανειακής σύμβασης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έδωσε έμφαση στα θεσμικά, διαρθρωτικά και αναπτυξιακά στοιχεία, που θα πρέπει να απαντηθούν, ώστε να αποτελέσουν το βασικό όχημα για την αντιμετώπιση της κρίσης και για τη διαμόρφωση ενός νέου οικονομικού και αναπτυξιακού περιβάλλοντος με ανταγωνιστικά χαρακτήρα, ώστε η Ελλάδα να ξεπεράσει ευκολότερα και ταχύτερα την οικονομική κρίση.

Ο κ.Παπανδρέου τόνισε, επίσης, την ανάγκη αποφάσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο οι οποίες θα συμβάλλουν καθοριστικά στη σταθερότητα της ευρωζώνης, κάτι που, όπως είπε στους εκπροσώπους της Τρόικα, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία των προγραμμάτων που εφαρμόζουν σήμερα Ευρωπαϊκές χώρες.

Η τρόικα ολοκληρώνει τις προπαρασκευαστικές συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση σήμερα και αναχωρεί από την Ελλάδα, για να επανέλθει περί τα μέσα του Ιανουαρίου του 2012, ώστε να αρχίσουν οι ουσιαστικές και λεπτομερείς διαπραγματεύσεις για την νέα δανειακή σύμβαση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ