Κομισιόν: Πολύ νωρίς για να σχολιάσουμε ποιες ΔΕΚΟ θα πουληθούν - iefimerida.gr

Κομισιόν: Πολύ νωρίς για να σχολιάσουμε ποιες ΔΕΚΟ θα πουληθούν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πριν στελεχωθεί το Δ.Σ. του υπερταμείου δεν θα θέλαμε να σχολιάσουμε για το ποιες εταιρείες θα ιδιωτικοποιηθούν, ανέφερε η εκπρόσωπος της Κομισιόν ανακοινώνοντας ότι εγκρίθηκαν τα πρόσωπα που πρότεινε η κυβέρνηση για το Εποπτικό Συμβούλιο του Ταμείου.

Σύμφωνα με την Ανίτα Μπράιντχαρντ, η Επιτροπή έδωσε το «πράσινο φως» για τα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου του Υπερταμείου ενώ τώρα θα ξεκινήσει η διαδικασία για τον καθορισμό των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, που θα αναλάβει και τη διαχείριση και λειτουργία του ταμείου.

Η εκπρόσωπος χαρακτήρισε την εξέλιξη αυτή σημαντική για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ (συνδέεται με προαπαιτούμενα). Τώρα θα πρέπει να καθοριστεί το Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο θα διασφαλίσει τα κριτήρια διακυβέρνησης και ανεξαρτησίας του Υπερταμείου, ανέφερε η εκπρόσωπος.

Ερωτηθείσα σχετικά με το αν θα ιδιωτικοποιηθούν οι ΔΕΚΟ που μεταφέρονται στο Υπερταμείο, η εκπρόσωπος απέφυγε να απαντήσει, υπογραμμίζοντας ότι δεν έχει κάτι να ανακοινώσει πάνω στο θέμα αυτό, παραπέμποντας στο δ.σ. του Υπερταμείου, που θα αποφασιστεί σύντομα. Πρόσθεσε, πάντως, πως όλα εξελίσσονται με βάση την απόφαση του 2015 για το τρίτο πρόγραμμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κομισιόν υπερταμειο μέλη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ